26 mai 2015 | 12:00

Sunteți în pericol pentru că răspunsurile la întrebările de securitate sunt previzibile

ACTUALITATE
Sunteți în pericol pentru că răspunsurile la întrebările de securitate sunt previzibile

La prima vedere, configurarea unor întrebări de securitate este o soluţie inteligentă şi eficientă, ne confirmă însă că nu este aşa.

Aţi fi tentaţi să credeţi că în afara datei naşterii, puţine lucruri pot fi aflate despre voi, mai ales detalii personale atât de intime precum cele pe care le folosiţi la întrebările de securitate. Prin intermediul unui studiu transpus în infograficul de mai jos, cei de la Google ne demonstrează contrariul.

Data viitoare când vă uitaţi parola şi încercaţi să o recuperaţi sau să cineva încearcă să vă spargă un cont de Gmail, aveţi în vedere şi informaţiile de mai jos. Din câte se pare, este foarte dificil să calculezi o medie perfectă între răspunsuri ineficiente dar uşor de ţinut minte şi unele foarte complexe pe care le poţi uita relativ uşor. Pornind de la această premisă, majoritatea internauţilor optează pentru răspunsuri simple care, implicit, sunt incredibil de uşor de dedus.

,,Din zece încercări, pentru vorbitorii de coreeană, un atacator are 39% şanse să ghicească răspunsul la întrebarea ,,Care este oraşul în care te-ai născut?” şi 43% şanse să ghicească mâncare voastră favorită.” Din păcate, nici în cazul vorbitorilor altor limbi situaţia nu este mai îmbucurătoare. În plus, s-a demonstrat că 40% dintre vorbitorii de engleză îşi uită răspunsurile la întrebările de securitate în cazul în care au optat pentru nişte răspunsuri mai complexe, reducând la zero utilitatea întregului proces.

Beutler_Google_passwords-intrebari securitate

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele