24 dec. 2015 | 10:30

Star Wars nu se oprește: uimește cu noi performanțe

ENTERTAINMENT
Star Wars nu se oprește: uimește cu noi performanțe

Luna decembrie continuă să fie luna Star Wars. Foarte mulți se grăbesc să vadă The Force Awakens pentru prima sau chiar pentru a doua oară la cinema.

La doar câteva zile după ce am anunțat cât de profitabilă a fost premiera Star Wars la nivel global, avem parte de noi cifre care s-ar putea să vă lase cu gura căscată. Nu de alta, dar vorbim de recorduri mondiale dobândite de Star Wars The Force Awakens, în contextul în care în ultimii ani am avut parte de o serie stufoasă de filme cu bugete astronomice care nu s-au descurcat nici pe departe la fel de bine.

După ce milioane de oameni au stat la coadă în diverse colțuri ale lumi, exceptând în China unde se va lansa în prima săptămână din ianuarie, episodul 7 din Star Wars pare să fie pe drumul cel bun la capitolul încasări. Cea mai recentă performanță cu care se poate mândri, constă în filmul care a ajuns cel mai repede la încasări de 300 de milioane de dolari. Conform celor de la The Hollywood Reporter, au fost suficiente doar 5 zile pentru depășirea acestui prag astronomic. Istoric, filmul care a reușit cel mai mult să se apropie de această valoare într-un timp apropiat este Jurassic World, blockbuster-ul lansat tot în 2015. În cazul acela însă, a durat totuși opt zile, nu cinci.

Cele mai mari încasări într-o zi de luni au fost atinse tot de Star Wars The Force Awakens, în valoare de 40,1 milioane de dolari. Pe locul doi, se află Spider Man 2, care s-a mândrit la momentul lansări cu 27,7 milioane de dolari.

La nivel global, după încheierea primul weekend, producătorii filmului se puteau mândri cu valoarea de 528 de milioane de dolari în vânzări. Per ansamblu, în câteva luni, noul Star Wars s-ar putea să genereze 2 miliarde de dolari, iar cu un pic de noroc să depășească chiar și performanța primului Avatar.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele