05 aug. 2015 | 16:55

Sony Xperia Z5 și Z5 Compact, fotografiate înainte de lansarea de la IFA 2015

ACTUALITATE
Sony Xperia Z5 și Z5 Compact, fotografiate înainte de lansarea de la IFA 2015

Cu toate că Sony abia a lansat Xperia Z4 (cunoscut ca Z3+ în Europa), compania pregătește două noi smartphone-uri din gama de top pentru luna viitoare. Imagini cu telefoanele au ajuns deja pe Internet. 

La un moment dat, când era pe val, Sony a făcut o promisiune: că va lansa în fiecare an câte două vârfuri de gamă. În timp, decizia nu s-a dovedit a fi foarte inspirată, având în vedere că vânzările pe segmentul smartphone-urilor scârțâie din toate încheieturile.

Asta nu îi oprește pe japonezi din a se ține de cuvânt și, în ciuda reacțiilor negative primite de Xperia Z4, în curând ne vom trezi cu un Z5 și cu un Z5 Compact (care, din punctul nostru de vedere, are mai mult potențial decât fratele mai mare).

Fotografiile de mai jos au fost publicate pe contul de Twitter @ViziLeaks și ne arată dimensiunile și designul noilor telefoane. Dacă la exterior nu sunt schimbări prea multe (toată gama Xperia Z arată aproape identic), upgrade-ul interior este ceva mai consistent de data aceasta.

sony xperia z5 2

Se zvonește că Xperia Z5 va veni cu un ecran cu rezoluție QHD și un scanner de amprente. Alte detalii nu se cunosc, iar Z5 Compact s-ar putea să nu ne dezamăgească dacă păstrează același raport specificații/preț/dimensiune ca predecesorul său.

Dacă zvonurile se adeveresc și Xperia Z4 Compact este, de fapt, Z5 Compact, atunci un test benchmark ne arată specificațiile lui: display-ul va fi de 4,6 inch full HD, iar memoria RAM va fi de 3GB. Spațiul de stocare va fi de 16GB, iar camerele foto vor fi de 20,7, respectiv 13MP. O caracteristică ciudată este procesorul. Din benchmark reiese că telefonul va folosi un Mediatek MT6795, cu opt nuclee tactate la 1,9 Ghz.

Ambele smartphone-uri vor fi lansate în cadrul IFA 2015, eveniment la care vom fi prezenți și noi.

sony xperia z5