11 mart. 2015 | 13:10

Setări pentru Counter Strike. Cum să optimizezi calculatorul pentru CS 1.6

ACTUALITATE
Setări pentru Counter Strike. Cum să optimizezi calculatorul pentru CS 1.6

Am strâns pentru tine cele mai bune setări pentru Counter Strike 1.6 și pentru CSGO. Aplică-le și continuă să joci pentru a atinge performanțe tot mai bune.

Dacă vrei să crești în valoare ca jucători ai nevoie de cele mai bune setări pentru Counter Strike. Din fericire, în doar câteva minute poți să îmbunătățești cel mai important aspect al jocului: setările video.

Trebuie să știți încă de la început că pentru a juca CS 1.6 aveți nevoie de un minimum de 60 fps-uri pentru ca aimingul să nu aibă de suferit. În cazul în care monitorul tău nu are 60 fps trebuie să ajustezi în așa fel rezoluția încât să atingi acest minim.

Setări pentru Counter Strike – optimizare video

Pentru a face cele mai bune setări pentru Counter Strike ai nevoie în primul rând de consolă. Pentru activare trebuie să mergi în Help&Options, Game Settings și să selectezi Developer console. Bifează Yes la Developer Console.

Dacă vrei să vezi câte fps-uri ai, trebuie să scrii ăn consolă ‘net_graph1’, iar în partea dreaptă jos vei vedea în permanență numărul de frameuri pe secundă, cu diferite setări video și rezoluții.

[related]

Setări pentru Counter Strike – Motion Blur

Prima dintre setările pentru Counter Strike pe care trebuie să o modifici este Motion Blur, care reprezintă adăugarea unui efect de încețoșare al mișcării, element de care nu ai nevoie în joc.

Setări pentru Counter Strike – Vertical Sync

Următoarea setare pentru Counter Strike pe care trebuie să o dezactivezi este Vertical Sync, dacă vrei să ai un frame peste 60 de cadre. Practic, vertical sync sincronizează frame rate-ul la rata de refresh a monitorului. Mai exact, dacă ai un monitor cu 60 Hz refresh, maximul de fps-uri va fi 60.

Dacă ai 120 Hz refresh și fps-ul maxim va fi limitat la 120. Cu toate că vertical sync face ca totul să se miște mai fluent, problema este că apare un lag în mișcarea mouse-ului. Din acest motiv una dintre cele mai bune setări pentru Counter Strike este să dezactivezi această opțiune.

Setări pentru Counter Strike – FXAA Anti – Aliasing

O altă opțiune ce merită dezactivată este FXAA. Acesta este un efect pe post de procesare pentru distanțe. Mai exact, tot ce este în distanță va fi încețoșat pentru a adăuga un dram de realism texturilor, lucru de care nu ai nevoie dacă vrei să îți vezi mai bine oponenții din depărtare.

Este o recomandare foarte bună de setări pentru Counter Strike care trebuie dezactivate.

Setări pentru Counter Strike – Texture filtering

Texture filtering este una dintre acele setări pentru Counter Strike care are rolul de a face texturile să se miște mai fluent. Mai exact, amestecă culorile unu pixel cu cea a celor din vecinătate.

În principiu este un efect bun care ajută la creșterea fps-urilor, însă face ca inamicul aflat la distanță să se confunde de multe ori cu decorul. Din acest motiv țineți aceste setări pentru Counter Strike pe Trilinear sau Bilinear.

Setări pentru Counter Strike – Anti-Aliasing

Anti-Aliasing este un efect prin care colțurile devin mai fluente și texturate. Placa video renderizează imaginea pe o suprafață care  e mai mare decât imaginea finală și se obține efectul de Smooth edges.

Secretul acestei setări pentru Counter Strike este că va atrage o scădere drastică a frame rate-ului cu cât este mai mare, însă setarea sa mai mică, cum este 4x, nu va avea un impact la fel de mare.

Setări pentru Counter Strike – Global shadows

Global shadows este una dintre acele setări pentru Counter Strike care încarcă imaginea. Dacă setezi această opțiune cât mai low, harta devine mai luminoasă și mai puțin încărcată făcând ca obiectele aflate în mișcare să fie distinse mai bine.