18 feb. 2015 | 05:07

Senzorul Touch ID se mută de pe iPhone pe următorul MacBook Air de 12 inci

ACTUALITATE
Senzorul Touch ID se mută de pe iPhone pe următorul MacBook Air de 12 inci

Rezultatul unui amalgam de zvonuri în ultima perioadă, iminentul MacBook Air de 12 inci se pare că va integra şi un senzor de amprentă .

Touch ID este un senzor care, chiar şi după aproape un an şi jumătate de când a fost integrat în iPhone 5S, continuă să facă furori în industrie. Nu de alta, dar a întruchipat una dintre cele mai fiabile moduri de autentificare securizată pe un smartphone. În contrast, la Galaxy S5 de exemplu, autentificarea prin amprentă se face ca la notebook-uri printr-o mişcare a degetului de sus în jos pe senzor.

Trecând peste beneficiile tehnologiei utilizate de Apple în cele mai recente iDevice-uri ale sale, se pare că Touch ID se va regăsi şi în iminentul cu diagonala de 12 inci. Deşi Apple nu a făcut nici o referinţă clară către acel dispozitiv, surse din Taiwan apropiate de companie au confirmat că respectivul ultra portabil va fi primul sistem ieşit din Cupertino securizat cu un senzor de amprentă. Pe lângă posibilitatea introducerii unui panou Retina Display, prezenţa unui senzor Touch ID în următorul MacBook Air este una foarte atractivă, mai ales dacă ţineţi foarte mult la securitatea datelor.

Aparent, respectivul senzor îşi va găsi loc undeva deasupra trackpad-ului. De asemenea, pe termen lung, s-ar putea să-l vedem introdus pe suprafaţa unui Magic Mouse şi a unui Magic Trackpad. Motivaţia din spatele acestei decizii ar putea fi legată de realizarea de plăţi online prin Apple Pay de pe notebook-uri şi desktop-uri Apple într-un mod sigur. Având în vedere că gigantul american a reuşit deja să facă valuri în SUA prin noul său sistem de plată, nu este deloc exclus să-l vedem portat online în viitorul apropiat. Astfel, ar deveni un concurent serios pentru PayPal şi Amazon Payments.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele