19 nov. 2015 | 10:53

Se pare că există probleme majore cu producția iPad Pro

ACTUALITATE
Se pare că există probleme majore cu producția iPad Pro

Ca aproape de fiecare dată când Apple lansează un produs mult așteptat, se pare că gigantul nu prea are șanse să facă față cererii pentru iPad Pro.

După speculații care s-au întins pe parcursul mai multor ani, cei de la Apple au lansat în urmă cu câteva săptămâni noul iPad Pro. Pe lângă faptul că este prima tabletă a companiei cu diagonala de 12,9 inci, aceasta se mândrește și cu suportul pentru interacțiunea cu un stylus. Dedicată în principal profesioniștilor și creatorilor de conținut, de aici și prețul semnificativ mai mare față de un iPad obișnuit, iPad Pro-ul a avut o cerere foarte mare.

Din păcate, conform unui analist Apple care a avut dreaptate și în trecut în câteva rânduri vizavi de performanța companiei americane, există câteva probleme cu producția în serie a noului gadget. Fără a influența momentan semnificativ valorile de vânzare, Ming-Chi Kuo de la KGI a afirmat zilele trecute că investitorii în acțiuni Apple trebuie să fie precauți în următoarea perioadă, deoarece Sharp nu poate să producă suficient de repede ecranele folosite în iPad Pro. Din acest motiv, vânzările ar putea fi afectate sau internauții, care nu au prins primul val de livrări, ar putea avea de așteptat foarte mult după comenzile lor.

În plus, mai este o problemă, pe care ați fi putut să o sesizați și voi cu ușurință. Aceasta din urmă ține de Apple Pencil. Deși stylusul minune ar fi trebuit să reprezinte motivul principal pentru care ați investi într-un iPad Pro, primele unități nu vor fi livrate decât în aproximativ 4-5 săptămâni. Această întârziere dureroasă este cauzată de un proces de fabricație laborios care momentan nu poate fi grăbit sau realizat într-un mod mai eficient. Noroc că Apple Pencil se vinde separat, altfel ați fi avut de așteptat și mai mult după tabletă.

Deși la a doua problemă nu există nici o soluție momentan, în cazul celei dintâi se pare că cei de la Samsung vor începe și ei producția de ecrane pentru iPad Pro pentru a facilita producția cât mai rapidă a unui număr cât mai mare de dispozitive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele