30 dec. 2015 | 12:21

Samsung vrea să-ți aducă notificările pe deget printr-un inel inteligent

ACTUALITATE
Samsung vrea să-ți aducă notificările pe deget printr-un inel inteligent

Abia ne-am obișnuit cu ceasurile și brățările inteligente, dar marile companii deja se gândesc cum să ne facă și mai conectați. Inelul inteligent ar putea fi următorul proiect al Samsung pentru piața de gadgeturi purtabile. 

Samsung a reușit să creeze cel mai bun smartwatch al anului 2015, asta după câteva încercări eșuate cu brio. Compania nu vrea, totuși, să se limiteze doar la încheietură, ci plănuiește să se extindă  și pe alte părți ale mâinii.

Într-o cerere înaintă biroului de patente american, compania descrie un inel inteligent capabil să afișeze notificări, fiind conectat la Facebook, și să permită utilizatorilor să controleze alte dispozitive inteligente.

În una dintre situații, inelul Samsung ar fi recunoscut de smartphone care ar putea afișa un meniu contextual și funcții ale inelului, dar și alte funcții care ar putea fi setate.

Astfel, ne dăm seama că inelul inteligent de la Samsung ar putea permite controlul TV-ului, al radioului, al obloanelor sau al luminilor din casă.

Samsung nu este, nici pe departe, prima companie care s-a gândit la dispozitive conectate purtate pe degete. Pe lângă dezvoltatorii independenți care au luat cu asalt platforme precum Kickstarter sau Indiegogo, și giganți precum Apple, Microsoft sau Google au înaintat patente similare, care nu s-au materializat, însă, în produse.

Rămâne de văzut dacă Samsung va reuși să transforme această idee în realitate și dacă, într-un an sau doi, ne vom atinge ghiulurile ultratehnologizate pentru a creea atmosfera perfectă în casă înainte să dăm drumul la film.

samsung-patent-rotating-smart-ring