22 apr. 2015 | 06:19

Samsung penalizează utilizatorii care obţin drepturi de root pe Galaxy S6

ACTUALITATE
Samsung penalizează utilizatorii care obţin drepturi de root pe Galaxy S6

Aproape de fiecare dată, câştigaţi funcţii în plus odată cu obţinerea drepturilor de root pe un telefon, noul este însă excepţia de la regulă.

Dispozitivele cu Android oferă un nivel sporit de flexibilitate când vine vorba de personalizarea experienţei de utilizare. Indiferent dacă este vorba de teme sau aplicaţii care se ancorează mai mult în sistemul de operare, nimeni nu vă opreşte să le instalaţi. Dacă vreţi însă şi mai multă libertate, există întotdeauna procedura de root. Aceasta implică obţinerea unor drepturi de administrator pe dispozitivul vostru. Din acel moment, puteţi instala firmware-uri personalizate, puteţi şterge aplicaţii de tip bloatware şi puteţi instala aplicaţii la care în orice alt context nu aţi avea acces. Practic, deşi trebuie să ştiţi foarte bine ce faceţi pentru a nu strica ceva, beneficiile sunt destul de importante.

Există însă şi excepţii la ceea ce am descris mai sus. Deşi investiţi sume fabuloase de bani în terminale high-end, există şi producători care decid să vă penalizeze dacă vă root-aţi noul vostru smartphone. Samsung a făcut acest gest în cazul Galaxy S6. Ca urmare, dacă aveţi drepturi de root pe aparat, veţi pierde subit accesul la serviciul de plăţi al companiei intitulat Samsung Pay. În contextul în care acest serviciu poate fi folosit şi în alte ţări decât SUA, unde e limitat Apple Pay, minusul e destul de important.

Samsung Pay a fost anunţat în luna martie a acestui an, în acelaşi eveniment în care au fost anunţate noile Galaxy S6 şi . Serviciul de plăţi al companiei este realizat în colaborare cu Visa, MasterCard şi câteva instituţii monetare de talie mondială. Pentru securitate sporită, suita de servicii Samsung Knox se asigură că nu veţi întâmpina nici un fel de probleme pe termen lung.

Pentru că root-area unui Galaxy S6 sesizează serviciul Samsung Knox că vreţi ,,să înşelaţi sistemul”, Samsung Pay renunţă să mai funcţioneze. Nu este exclus ca pe termen lung să apară online o soluţie la această problemă, dar momentan ea nu există.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele