16 iul. 2015 | 12:30

Samsung Gear A este cel mai nou şi performant smartwatch sud coreean

ACTUALITATE
Samsung Gear A este cel mai nou şi performant smartwatch sud coreean

Sud coreenii se pregătesc de lansarea unui nou dispozitiv cu o configuraţie de invidiat, Samsung Gear A.

Deşi smartwatch-urile se străduiesc în continuare să facă valuri printre clienţii online, majoritatea producătorilor de hardware lansează modele noi la intervale regulate de timp. Cei de la Samsung, de exemplu, ne-au obişnuit să aducă pe piaţă noie modele în jurul Mobile World Congress, în luna martie. Anul acesta a fost însă o excepţie de la regulă, apărând la momentul respectiv mai multe zvonuri cum că gigantul sud coreean lucrează intens la smartwatch-ul perfect.

Ipoteticul dispozitiv se pare că va purta numele de Samsung Gear A şi ar urma să fie lansat înpreumă cu Galaxy Note 5 luna viitoare. Astăzi, specificaţiile Gear A au început pentru prima oară să circule online. Orbis, un alt nume posibil pentru iminentul aparat, nu a fost confirmat oficial încă.

Trecând însă peste aceste particularităţi, ne aşteptăm ca Samsung Gear A să fie construit în jurul unui display AMOLED rotund cu diametru în 38 şi 42 mm cu o rezoluţie totală de 360 x 360 pixeli. Partea de procesare va fi o combinaţie între un Exynos dual core 3472 la 1,2 GHz, 768 MB RAM şi o memorie internă de 4GB. Bateria internă va fi de 250 mAh. Nu lipseşte din ecuaţia conectivitatea Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 b/g/n, WiFi Direct şi un modul GPS dedicat. În ceea ce priveşte senzorii avansaţi, aveţi din start un accelerometru, giroscop, barometru, monitor cardiac şi nu numai.

Partea mai ciudată a acestui dispozitiv este sistemul de operare. În loc să folosească Android Wear, va veni preinstalat împreună cu Tizen, sistemul proprietar al celor de la Samsung.  În definitiv mai sunt doar câteva săptămâni până în august când vom afla dacă aceste speculaţii se confirmă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele