12 mart. 2015 | 18:05

Samsung Galaxy Xcover 3 este cel mai recent smartphone de dat de pământ

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Xcover 3 este cel mai recent smartphone de dat de pământ

În timp ce suntem asaltaţi de zvonuri referitoare la un iminent Galaxy S6 Active, cei de la Samsung au anunţat oficial noul .

Trecând peste preţul un pic mai piperat al dispozitivelor andurante, vor exista întotdeauna amatori de telefoane de dat de pământ, iar cei de la Samsung nu ratează nici un moment pentru a lansa terminale dedicate tuturor tipurilor de utilizatori. Un astfel de gadget este şi noul Samsung Galaxy Xcover 3.

Cel mai nou model din este, în mare parte, la fel de rezistent precum primele două smartphone-uri din aceeaşi serie. În principiu, face faţă tuturor aventurilor la care îl supuneţi. În practică, abilităţile sale sunt definite foarte precis prin două certificări importante: MIL-STD 810G şi IP67. Primul dintre cele două confirmă că-l puteţi da de pământ de la o înălţime de 1,2 metri fără nici un fel de repercusiuni, iar cel de-al doilea atestă abilitatea noului Xcover 3 de a rezista la praf şi sub apă timp de 30 minute la o adâncime de până la un metru. Butoanele fizice pentru navigare rapidă prin meniu au fost optimizate pentru a fi folosite în temperaturi extreme fără nici un fel de probleme. Un buton suplimentar Xcover de culoare albastră, de pe marginea telefonului, va porni la prima apăsare lanterna, iar la un dublu click vă va deschide aplicaţia de captură foto.

Deşi va veni preinstalat cu Android 4.4 KitKat, nu ar trebui să dureze foarte mult până veţi putea instala pe el Android 5.0 Lollipop. Are 154 de grame şi o grosime maximă de 9,5 milimetri. Este compatibil cu cele mai performante reţele LTE, iar partea de procesare este asigurată de o combinaţie dintre un SoC quad core la 1,2 GHz, 1,5GB RAM şi o memorie internă de 8GB. Display-ul WVGA are o diagonală de 4,5 inci, pe când un slot microSD ar trebui să vă liniştească în privinţa spaţiului. Partea de captură este asigurată de două camere, de 5, respectiv 2 megapixeli, dintre care cea principală se descurcă şi la filmări sub apă.

Considerat, dintr-un punct de vedere, un telefon de munte, la interior mai ascunde un altimetru, o busolă, GPS, NFC şi Knox. Preţul de start pentru astfel de gadget nesubvenţionat ar trebui să fie de aproximativ 275 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele