02 nov. 2015 | 15:20

Samsung Galaxy S7 ar putea avea senzorul de pe Xperia Z5

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S7 ar putea avea senzorul de pe Xperia Z5

Viitorul flagship Samsung ar putea beneficia de senzorul implementat pe Sony Xperia Z5.

Din câte se pare, senzorul de pe Samsung Galaxy S7 ar fi urmat să aibă 20 de megapixeli, beneficiind în același timp de tehnologia ISOCELL a coreenilor. După cum scrie site-ul Phonearena, însă, oficialii Samsung au fost atât de impresionați de camera foto de pe Xperia Z5, încât s-au decis să opteze și pentru senzorul Sony IMX300. Astfel, pe parcursul anului viitor, s-ar putea să obțineți un Galaxy S7 cu senzor Samsung sau Sony, în funcție de regiunea în care vă aflați.

După cum scrie în review-ul Playtech pentru Sony Xperia Z5 Compact, senzorul de 23 de megapixeli nu numai că scoate imagini mai clare, chiar și cu zoom-ul mărit de cinci ori, dar are și un autofocus de 0,03 secunde. Luând în calcul faptul că Samsung și LG s-au lăudat cu performanțele lor de 0,7 și 0,6 secunde, cred că putem să înțelegem cam pe unde se situează Sony. Însă japonezii au ales să păstreze senzorul exclusiv pe dispozitivele sale, acesta fiind și motivul pentru care negocierile cu Samsung decurg atât de greu în prezent.

Chiar și așa, Sony ar putea accepta să furnizeze senzorii ulterior, având în vedere că aceștia sunt produsul uneia dintre puținele divizii profitabile ale companiei. În urmă cu câteva zile se spunea că Samsung ar căuta sprijinul unei companii denumite Synaptics pentru a implementa tehnologia ClearForce în viitorul telefon de top. Noile informații, însă, contrazic această ipoteză, sugerând că gigantul din Coreea de Sud ar dezvolta propria tehnologie. Puteți citi mai multe despre acest subiect aici.