09 ian. 2015 | 12:20

Samsung Galaxy Grand Max e un nou smartphone de buget cu dimensiuni generoase

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Grand Max e un nou smartphone de buget cu dimensiuni generoase

În contrast cu decizia de a-şi micşora numărul de lansări de telefoane în 2015, sud-coreenii tocmai au anunţat un nou dispozitiv mediu: Samsung Max.

Seria de aparate nu este neapărat una dintre cele mai populare ale celor de la Samsung. În schimb, este una care a beneficiat de cei mai mulţi membri în ultimii ani. Anul 2015 nu este o excepţie de la regulă şi îl începem cu lansarea Galaxy Grand Max.

Foarte similar estetic cu multe alte smartphone-uri ale Samsung din ultimii ani,  Galaxy Grand Max a fost pentru prima oară subiectul unor zvonuri la sfârşitul anului trecut. Acum, la aproximativ 290 de dolari, a venit momentul  pentru lansarea efectivă a telefonului, cu menţiunea că, cel puţin iniţial, va fi disponibil doar în Coreea de Sud.

Micul gadget ilustrat mai sus rulează din start Android 4.4 KitKat, deşi va face în curând tranziţia la Lollipop. Este construit în jurul unui panou de 5,25 inci cu o rezoluţie de 1.280 x 720 pixeli. La interior, ascunde un procesor quad core Snapdragon 410 la 1,2 GHz, 1,5 GB RAM şi o memorie de 16GB. Există un slot microSD pentru extinderea spaţiului de stocare, în timp ce camerele au 13, respectiv 5 megapixeli. La capitolul specificaţii mai rar întâlnite intră unghiul de vizibilitate de 120 de grade al camerei frontale pentru selfie-uri. Pe partea de comunicaţii este compatibil cu standardul LTE Cat.4.

Rămâne acum să aşteptăm amploarea recepţiei din ţara de baştină a celor de la Samsung, pentru a ne lămuri dacă producătorul va fi motivat să aducă Galaxy Grand Max şi în alte teritorii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele