19 mai 2015 | 06:12

Test WiFi – iPhone 6 vs Galaxy S6 vs iPhone 6 Plus vs Galaxy S6 Edge [VIDEO]

ACTUALITATE
Test WiFi - iPhone 6 vs Galaxy S6 vs iPhone 6 Plus vs Galaxy S6 Edge [VIDEO]

Fără a fi neapărat cel mai concludent test de performanţă, viteza unei conexiuni wireless e un criteriu relevant după care puteţi alege între Galaxy S6 şi iPhone 6.

Deşi au fost lansate la o distanţă semnificativă de timp, Galaxy S6, şi iPhone 6 Plus reprezintă vârfurile de gamă ale celor mai importanţi producători de telefoane din lume. Din acest motiv, când cineva se gândeşte să-şi schimbe smartphone-ul, sunt şanse foarte mari ca în 2015 să se orienteze către unul dintre acele aparate.

Pornind de la această premisă şi încercând să vă uşureze decizia de achiziţie, un internaut cu numele Adrian Isen a creat clipul de mai jos. În acesta a testat viteza obţinută pe o conexiune WiFi de către iPhone 6 vs Galaxy S6 vs iPhone 6 Plus vs Galaxy S6 Edge. Dacă nu este evident din filmul de aproximativ şase minute, nu a contat operatorul de telefonie pe care funcţionează telefonul şi nici puterea de procesare. Testul a vizat în mod exclusiv performanţa cipului de comunicaţii din interior folosind o conexiune wireless.

Deşi nu ne-am fi aşteptat la asemenea discrepanţe, diferenţele sunt semnificative între gadgeturi. În timp ce iPhone 6 şi iPhone 6 Plus au fost destul de apropiate ca viteze, 101.67 Mbps, respectiv 102,67 Mbps, Galaxy S6 a sărit până la 154 Mbps, iar Galaxy S6 Edge a jucat în complet altă ligă cu 185,67 Mbps.

Merită menţionat că aceste viteze sunt teoretice şi nu se traduc neapărat prin viteze de browsing reale. În orice caz, se pare că a făcut o treabă mai bună cu partea de conectivitate a propriilor vârfuri de gamă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele