15 ian. 2015 | 13:52

Samsung ar putea renunța la Snapdragon 810 pentru Galaxy S6

ACTUALITATE
Samsung ar putea renunța la Snapdragon 810 pentru Galaxy S6

Cele mai noi zvonuri ne indică faptul că Samsung ar putea renunța la procesoarele Snapdragon 810, urmând să doteze viitorul Galaxy S6 cu modele Exynos.

Se credea la un moment dat că cei de la Qualcomm au rezolvat toate problemele legate de viitorul lor procesor. Cel mai nou zvon apărut pe internet contrazice, însă, această idee și ne indică faptul că Samsung ar putea renunța la montarea procesorului Snapdragon 810 pe viitorul Samsung Galaxy S6.

Problemele legate de supraîncălzire se pare că ar fi fost cele care i-ar fi convins pe sud-coreeni să ia această decizie, după cum relatează Phoenarena. În locul acestuia, Samsung ar urma să monteze noul procesor Exynos, construit cu ajutorul procesului tehnologic pe 14 nanometri. Acesta ar urma să se regăsească pe 80, sau chiar 90% din numărul total de dispozitive Samsung Galaxy S6 lansate. Restul ar urma să fie dotate cu Snapdragon 810.

samsung galaxy s6 qualcomm 11

Odată ce americanii rezolvă problemele procesorului, un număr din ce în ce mai mare de modele vor beneficia de acesta. În luna aprilie a anului trecut cei de la Qualcomm făceau pentru prima oară publice informații despre noul lor vârf de gamă pentru tablete şi smartphone-uri. În toată această perioadă de timp însă, SoC-ul pe 64 de biți a fost învăluit într-o aură de mister deoarece nu a beneficiat de o dată de lansare fermă.

Cei la Qualcomm au promis că Snapdragon 810 se va regăsi în terminale în prima jumătate a lui 2015, deși zvonurile care circulau la un moment dat pe internet contraziceau această ipoteză. Aparent, la anumite nivele de voltaj, procesorul se supraîncălzea, fapt ce cauza performanțe mai slabe. Pe lângă asta, procesorul grafic Adreno 430 prezenta anumite erori în drivere. Compania cu sediul în San Diego, California, a negat, însă, orice fel de problemă. Directorul responsabil de relații publice pentru Qualcomm, Jon Carvill a făcut o declarație simplă și la obiect în acea perioadă pentru a contrazice zvonurile. Puteți citi mai multe despre Snapdragon 810 pe Playtech aici.

FOTO feature Android Headlines