02 mart. 2015 | 05:28

S-a demonstrat că Samsung continuă să nu cripteze comenzile vocale trimise online

ACTUALITATE
S-a demonstrat că Samsung continuă să nu cripteze comenzile vocale trimise online

La câteva săptămâni după scandalul cu securitatea smart TV-urilor, Samsung trimise online pentru procesare.

Totul a început cu o listă de termeni şi condiţii care vă prevenea să vorbiţi lucruri private în faţa smart TV-ului, deoarece acestea vor fi trimise în eter. La scurt timp după, a ieşit la iveală că, în acel caz particular, oficialii Samsung au ales, de fapt, foarte neinspirat cuvintele din document. Scandalul nu s-a încheiat însă, un grup de experţi în securitate demonstrând atunci că orice comenzi vocale prelucrate online de televizorul vostru inteligent Samsung sunt trimise către un server terţ în format necriptat.

Nu a durat mult până când, printr-un comunicat oficial, compania sud coreeană s-a apărat afirmând că doar smart TV-urle mai vechi nu criptează informaţiile şi că nu vă expuneţi la aceleaşi riscuri dacă aţi investit într-un TV mai recent. În practică însă, cei de la Pentest Partners au contestat cu argumente şi aceste afirmaţii.

Iniţial, de la Pentest Partners au fost realizate pe un smart TV high end cu o vechime de aproximativ doi ani, UE46ES8000. Când acestea au fost contestate de Samsung pentru că au fost realizate pe un model vechi, aceeaşi echipă de ingineri a reiterat testarea pe un UE55HU7500, un model foarte popular la ora actuală lansat după mijlocul lui 2014. Concluzia a fost cât se poate de simplă. Comenzile voastre vocale sunt trimise online în format text şi pot fi interceptate fără nici un fel efort supra omenesc.

Nici măcar un update de firmware aplicat după realizarea primului set de teste nu a remediat problema la vreun nivel. Captura de mai jos este menită să evidenţieze modul în care cuvintele voastre, transpuse în mod text, pot fi capturate de un sistem aflat în aceeaşi reţea cu TV-ul.

samsung-smart-tv-640x371

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele