03 aug. 2015 | 12:11

Rușii ar putea bloca Facebook, iar motivul este unul banal

ACTUALITATE
Rușii ar putea bloca Facebook, iar motivul este unul banal

O serie de emoji gay ar putea fi motivul pentru care rușii vor bloca Facebook în viitorul apropiat.

După ce Google și Microsoft au fost forțate de împrejurări să își plece de pe teritoriul Federației Ruse, liderii celei mai mari țări din lume continuă lupta împotriva companiilor tech din America. De data aceasta, o nouă investigație ar putea duce la interzicerea Facebook în Rusia. Având în vedere măsurile drastice care ar putea fi implementate, ați fi tentați să credeți că este vorba despre o încălcare gravă a legii. Cu toate acestea, motivul pentru care Facebook se află în atenția autorităților este implementarea unor emoji gay.

Conform unui senator rus, acestea încalcă legile statului cu privire la propagandă homosexuală. Făcând un apel către șeful Roskomnadzor (Serviciul Federal pentru Supraveghere în Sfera Telecom, Tehnologia Informației și Comunicații în masă), senatorul Mihail Marchenko menționează că aceste emoji ”de orientarea sexuală netradițională sunt văzute de către toți utilizatorii rețelei sociale, dintre care o mare parte sunt minori” și că ”propaganda adusă homosexualității este interzisă prin lege și prin tradițiile care există în țara noastră”.

După cum scrie TechRadar, atât Twitter cât și Apple oferă emoji de acest fel, însă aceste două companii nu au fost menționate. Confruntarea dintre statul rus și Facebook ar putea avea consecințe neplăcute, cel dintâi reușind să alunge Google și Intel în 2014 datorită nerespectării legilor legate de bloggeri.