17 nov. 2015 | 18:44

Prometheus 2 se va numi de acum înainte Alien: Covenant

ACTUALITATE
Prometheus 2 se va numi de acum înainte Alien: Covenant

Conform unui Tweet venit de la 20th Century Fox, Prometheus 2 se va numi de acum înainte Alien: Covenant și va face parte din franciza Alien.

Ridley Scott însuși se pare că a menționat de asemenea schimbarea aceasta de nume în timpul unui festival de film săptămâna trecută, iar acum se pare că această decizie rămâne finală de vreme ce studiourile 20th Century Fox au anunțat noul nume în mod oficial.

Noul nume, Alien: Covenant, este ultimul dintr-un șir lung de eventuale nume pe care sequelul lui Prometheus ar fi urmat să-l aibă. Printre alte denumiri vehiculate de presă a fost Prometheus 2 și Alien: Paradise Lost.

Ultimul film din franciza Alien regizat de Ridley Scott a fost prost primit de cinefili și critici, aceștia menționând numeroase găuri de logică din scenariu și  acțiuni implauzibile ale personajelor în momente cheie ale filmului.

Totuși, în ciuda faptului că filmul a fost primit extrem de prost de audiență, Ridley Scott a decis să meargă mai departe cu povestea faimosului extraterestru și să-și dezvolte mai departe viziunea sa asupra francizei. Regizorul speră, însă, că noul film nu va mai repeta aceleași greșeli pe care Prometheus le-a făcut.

În același timp un alt regizor faimos Neil Blomkamp, creatorul lui District 9, a înercat, de asemenea, să intre in universul Alien, dar se pare că Ridley Scott a făcut presiuni ca filmul lui Blomkamp să nu vadă lumina cinema-ului, cel puțin pentru o perioadă.

Publicul speră ca marele regizor britanic să revină în forță la dezvoltarea lumii create de acesta acum 30 de ani și care are milioane de fani în întreaga lume. Franciza Alien a creat sute de alte mini-povești prezente atât în filme cât și benzi desenate sau jocuri video. Aceasta s-a dovedit în timp ca fiind una din cele mai profitabile proprietăți ale 20th Century Fox.