18 mai 2015 | 10:55

Primele televizoare Panasonic cu Firefox OS au fost anunțate

ACTUALITATE
Primele televizoare Panasonic cu Firefox OS au fost anunțate

Deşi este greu momentan de apreciat utilitatea pe TV-uri, cei de la Panasonic au adoptat respectiva platformă pentru toate modelele noi și acum lansează pe piață primele unități.

Dacă tot a devenit aproape imposibil să cumperi un televizor în 2015 fără ca acesta să includă un amalgam de funcţii smart, e de apreciat efortul producătorilor de a căuta noi platforme menite să fie mai sprintene şi mai intuitive.

În urma unui , cei de la Panasonic tocmai au scos pe piaţă o întreagă serie de Smart TV-uri cu Firefox OS. Acestea sunt primele modele ale japonezilor cu noua platformă şi, din câte se pare, sunt destul de impresionante. O parte dintre ele au ajuns deja în Europa şi în următoarele zile şi săptămâni ar trebui să fie disponibile în magazinele de specialitate de la noi. În ceea ce priveşte restul mapamondului, ar trebui să dureze câteva luni până vor putea pune mâna pe aceleaşi gadgeturi.

Mozilla Firefox OS pe smart TV Panasonic (2)

Seria de Smart TV-uri Panasonic pe anul 2015 va include şase modele noi şi toate vor rula din start Firefox OS: CR850, CR730, CX800, CX750, CX700 şi CX680. Pentru a asigura o performanţă sporită la navigarea prin meniu, acestea au fost optimizate special pentru afişarea de conţinut HTML5. Având în vedere că Firefox OS este format aproape exclusiv din aplicaţii web, totul ar trebui să se desfăşoare foarte lin. În final, utilizatorii vor putea profita de o interfaţă uşor de folosit, personalizabilă, menită să vă ofere acces cât mai rapid la canale TV, pagini web, aplicaţii şi alte surse de conţinut.

Pentru că aplicaţiile pentru Firefox OS folosesc tehnologii web existente şi webAPI-urile Mozilla, dezvoltatorilor le este foarte uşor să creeze noi aplicaţii pentru această platformă, un aspect foarte important pentru a asigura o durată de viaţă cât mai lungă a sistemului de operare.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele