21 sept. 2015 | 11:00

Prețul Playstation 4 va scădea considerabil în perioada sărbătorilor

ACTUALITATE
Prețul Playstation 4 va scădea considerabil în perioada sărbătorilor

În curând se fac doi ani de la lansarea PlayStation 4, momentul ideal pentru o reducere semnificativă a preţului de achiziţie.

În 2013, când Microsoft şi Sony au lansat noile Xbox One şi PlayStation 4, între ele a existat o diferenţă de preţ de 100 de dolari, PS4 fiind mai ieftin. Nu a trecut foarte mult timp până când gigantul din Redmond a renunţat la a mai oferi senzorul Kinect 2.0 cu consola sa pentru a reduce preţul de achiziţie. Cu toate acestea, în continuare, Sony a vândut mult mai multe PlayStation-uri decât Microsoft, fără să ajusteze niciodată preţul.

Dacă speraţi că japonezi vor umbla la preţul de achiziţie pentru PlayStation 4 în viitorul apropiat, confirmarea acestui gest vine de la Phil Spencer de la Microsoft. De curând, Sony a redus preţul la PS4 în Japonia şi restul ţărilor asiatice, un astfel de gest fiind doar o continuare a propagării reducerii în restul mapamondului, inclusiv la noi.

Phil Spencer este de părere că vom vedea reduceri de preţ la PlayStation 4 în perioada sărbătorilor şi că acestea vor fi permanente. Respectivul director Microsoft îşi bazează opinia pe faptul că japonezii au mai folosit şi în trecut această strategie cu succes, fiind destul de previzibil că vor apela la ea din nou. ,,Mă aştept cu siguranţă ca ei să scadă preţul. Când mă gândesc la caietul de practici pe care l-au folosit în trecut, suntem optimişti în legătură cu planurile pe care avem pentru perioada sărbătorilor. Dacă ne bazăm pe precedente istorice, atunci vom vedea o scădere de preţ din partea lor în curând.

Dacă nu era evident, Spencer a afirmat şi că primii care vor avea de căştigat din astfel de gesturi vor fi gamerii, deoarece competiţia creşte când preţurile scad. Asta s-a întâmplat şi în sezonul precedent de sărbători, rezultând vânzări record de console. Istoria are toate şansele să se repete şi în 2015. Sony ar putea confirma sau infirma aceste zvonuri în luna octombrie, când va participa la Paris Game Week.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele