02 sept. 2015 | 13:02

Polaroid renaște prin camera care printează fără cerneală

ACTUALITATE
Polaroid renaște prin camera care printează fără cerneală

Deși compania Polaroid nu mai există, numele brandul și identitatea acestuia încă dăinuie. PLR IP Holdings, compania care deține acum activele Polaroid, va lansa în cadrul IFA un nou model de aparat foto instant, care ar trebui să-i facă mândri pe predecesorii săi.

„Snap”, căci acesta este numele aparatului, are o cameră de 10MP și este echipat cu un printer instant care scoate fotografii color, cu dimensiunea de 5 pe 7,5cm, folosindu-se de tehnologia Zero Ink.

Asta înseamnă că aparatul nu folosește niciun strop de cerneală. Acesta utilizează căldura pentru a activa cristalele de culoare care reproduc imaginea capturată prin obiectiv.

Desigur, pentru că suntem în anul 2015, camera este echipată cu un temporizator pentru selfie-uri, un slot pentru card Micro SD, și o serie de filtre care să facă pozele și mai artistice decât (probabil) sunt. Asta depinde de tine și de ce fotograful profesionist care se ascunde înăuntrul tău.

Din păcate, aparatul de fotografiat nu se poate conecta la Internet, așa că deși primești poza fizică instant, nu poți fi la fel de rapid când vine vorba de împărtășirea acesteia cu prietenii de pe rețelele sociale. Va trebui să introduci cardul de memorie într-un alt dispozitiv cu acces la Internet, sau să conectezi camera la un calculator, printr-un cablu de date.