17 iul. 2015 | 15:54

Playtest – Orange TV Stick îți pune televiziunea în buzunar

REVIEW
Playtest - Orange TV Stick îți pune televiziunea în buzunar

În urmă cu puțin timp, Orange anunța lansarea un stick capabil să transmită conținutul de pe mobil pe orice televizor dotat cu un slot HDMI. Stick-ul Orange TV a ajuns și la noi în redacție și ne-a plăcut. 

Orange Romania a intrat pe piața de televiziune în forță acum doi ani, lăundându-se cu cel mai mare număr de canale HD, dar și cu o platformă online populată cu filme, seriale, dar și cu canale live.

Cu stick-ul Orange TV, operatorul face pasul logic, țindindu-i pe utilizatorii obișnuiți să consume conținut multimedia pe telefoane sau tablete, dar care apreciază beneficiile pe care le oferă ecranul mare al televizoarelor.

Stick Orange TV – cum funcționează

Dispozitivele de streaming nu mai sunt o noutate. Google a arătat tuturor utilitatea acestor gadgeturi prin intermediul Chromecast și de atunci ele au căpătat popularitate. Sincer, nu mă așteptam ca un operator să ofere astfel de ”instrumente” utilizatorilor, dar având în vedere că aproape mereu cei de la Orange sunt pionieri când vine vorba adoptarea diverselor tehnologii, lansarea este logică.

Stick-ul Orange TV este produs de către Huawei și are dimensiunea unei brichete. Are un conector HDMI și un port microUSB, pentru alimentarea cu energie electrică. În cutie se găsește și un cablu prelungitor care le va permite utilizatorilor să conecteze stick-ul chiar dacă au porturile HDMI îngrămădite la TV.

Despre partea de hardware nu mai sunt foarte multe de spus, în afară de faptul că stick-ul se folosește de o conexiune WiFi pentru a prelua conținutul redat pe smartphone, în aplicația Orange TV Go.

Spre deosebire de Chromecast, care redă tot ce se vede pe ecranul smartphone-ului, stick-ul Orange TV funcționează numai în tandem cu aplicația Orange TV Go. E o decizie oarecum logică, având în vedere că stick-ul vine la pachet cu abonamentele de TV (pe care le voi detalia mai jos), dar nu ar strica, pe viitor, printr-un update, ca stick-ul să permită și streaming-ul de jocuri, de exemplu. Pe lângă Orange TV Go, le vei putea arăta prietenilor și fotografiile din telefon, dar și clipurile filmate de tine.

stick orange tv 2

Configurarea se face în câțiva pași simpli. În primul rând, utilizatorii trebuie să descarce aplicația Stick Orange TV, disponibilă gratuit, și apoi să urmeze trei pași pentru a face conexiune. După asta, în aplicația Orange TV Go va apărea un buton digital de streaming. Nu există întârzieri, lucru pe care l-am apreciat, iar calitatea variază în funcție de viteza conexiunii la Internet și, de cele mai multe ori, este mai mult decât mulțumitoare.

Stickul Orange TV poate fi utilizat atât de abonații serviciului Orange TV prin satelit, cât și de cei care urmăresc Orange TV pe dispozitivele mobile. Stick-ul Orange TV funcționează cu telefoanele cu Android și iOS.

Clienții care au un abonament de mobil Orange sau un abonament TV Local HD sau Local HD+ pot achiziționa stickul Orange TV la prețul standard de 40 de euro, cu TVA. Până pe 31 august, la cumpărarea unui stick, aceștia vor primi gratuit timp de 3 luni opțiunea World HD Go, care oferă acces la peste 45 de canale TV românești și internaționale şi peste 500 de filme şi seriale prin Movie Go Unlimited. Tot acest conţinut poate fi urmărit pe smartphone, tabletă, PC și, cu ajutorul stickului Orange TV, acum şi pe televizor.
Abonații World HD, World HD+, Universe HD sau Universe HD+ pot achiziționa stickul Orange TV cu 16 euro, TVA inclus. Până pe 31 august, abonaţii World HD şi Universe HD1 primesc timp de 7 luni şi opțiunea Movie Go Unlimited. De asemenea, până pe 31 iulie, traficul de internet în Orange TV Go este gratuit pentru toţi clienţii Orange

stick orange tv 3