20 iun. 2015 | 16:59

PlayArena – Prison Break: Lockdown se vrea a fi noul ”The Room” [REVIEW]

REVIEW
PlayArena - Prison Break: Lockdown se vrea a fi noul ”The Room” [REVIEW]

Prison Break: Lockdown vrea să concureze cu jocuri precum ” The Room” însă eșuează la prea multe capitole.

Jocurile din seria ”The Room” au fost printre cele mai bune lansate pe mobile vreodată și nu mă refer doar la cele de tip puzzle. Combinând un gameplay excepțional cu o grafică superioară altor jocuri și o coloană sonoră foarte bună, The Room a reușit să se menționă pentru foarte mult timp pe primele locrui în topurile de pe Play Store și App Store. Acum, Prison Break: Lockdown vrea să aibă parte de același succes, însă ignoră anumite aspecte importante.


”The Room” combinat cu poveste din cunoscutul serial ”Prison Break” sună foarte bine. Atât de bine, de fapt, încât cei de la Amphibious Developers au lansat un joc pentru mobil de acest fel. Ce-i drept, ”Prison Break: Lockdown” are un potențial foarte mare. O combinație între un puzzle și un ”room escape” cu o astfel de poveste ar putea foarte ușor să strângă milioane de descărcări de pe magazinele online de aplicații.

La capitolul grafică, din punctul meu de vedere, ”Prison Break: Lockdown” stă foarte bine. Jocul îmi aduce aminte de ”Walking Dead” la acest capitol, totul părând a fi dezlipit din benzile desenate. Problemele apar, însă, atunci când vine vorba de gameplay. La început, totul pare interesant. Te afli într-o celulă cu diverse elemente, care știi că te vor ajuta să evadezi. Conform descrierii de pe Google Play Store, ai fost condamnat pe viață la închisoare, însă tu știi că ești nevinovat.

[related]

Multe elemente pot fi examinate îndeaproape și vă vor ajuta în procesul de găsire a unei căi de scăpare. Unele dintre acestea sunt instrumente pe care le puteți folosi, precum agrafe, șireturi sau pietre, altele conțin indicii care vă vor ajuta să accesați anumite indicii. Desfaci două sau trei cutii, colectezi câteva elemente și ai scăpat din celulă. În condițiile în care toate acestea se pot întâmpla în mai puțin de 3 minute, iar jocul nu are decât 9 niveluri, este greu de crezut că ați putea pierde mai mult de două ore jucând ”Prison Break: Lockdown”.

Prison Break: Lockdown

Puncte Pro

Jocul nu este atât de simplu pe cât pare. Este scurt, într-adevăr, dar nu este atât de simplu pe cât ați crede. Provocările vor fi din ce în ce mai mari, pe măsură ce avansați la celulele următoare. Uneori, puteți chiar combina între ele diverse elemente pe care le colectați pentru a putea progresa. De asemenea, unele compartimente sunt ascunde și va trebui să știți exact unde să apăsați pe ecran pentru a le deschide, exact ca în ”The Room”.

Prison Break: Lockdown

Povestea este una interesantă, iar ideea, așa cum am spus mai devreme, are potențial. Din păcate, acesta este departe de a fi valorificat din moment ce nu se pune accent pe firul narativ în vreun moment.

Puncte Contra

Reclame, reclame, reclame! Mii de reclame! Pur și simplu sunt prea multe în acest joc. Din câte am putut observa , la fiecare 80 de secunde aveam parte de o nouă reclamă. Știam că eticheta ”Free” de pe un joc pe Play Store e echivalentă cu foarte multă publicitate, dar Prison Break: Lockdown duce lucrurile mult prea departe.

Prison Break: Lockdown

Decât să lansezi un joc într-o variantă pentru care se plătește și una gratuită care te îneacă în reclame, mai bine renunți la cea din urmă și te asiguri că toți cei care descarcă jocul tău au parte de o experiență cât mai plăcută. Am verificat și secțiunea de review-uri de pe Play Store și nu am fost surprins când am văzut că mulți au dezinstalat jocul din această cauză.

Sunt prea puține niveluri, ceea ce înseamnă că dacă jucați constant acest joc, îl veți termina probabil în mai puțin de o oră. Asta, desigur dacă reușiți să treceți peste cantitatea uriașă de reclame care vi se vor servi în varianta gratuită a jocului.

Prison Break: Lockdown

Concluzie

Din păcate, reclamele continue sunt un inconvenient mult prea mare în acest joc, motiv pentru care este greu de crezut că nu vă veți sătura în primele minute de varianta gratuită. Pentru 4,95 lei, însă, puteți scăpa de toate acestea li puteți încerca noi niveluri. Este greu de înțeles de ce nu s-a insistat mai mult asupra poveștii și asupra personajelor. Deși coloana sonoră este relativ bună, prezența unor alte personaje ar fi ajutat la creare unei experințe mai plăcute.