05 aug. 2015 | 10:00

Passport Silver Edition este cel mai nou BlackBerry de top

ACTUALITATE
Passport Silver Edition este cel mai nou BlackBerry de top

Fanii smartphone-urilor provenite din Canada se vor bucura să afle că BlackBerry a lansat o variantă îmbunătăţită a ciudatului şi popularului Passport.

Deşi nu o mai duc la fel de bine precum în urmă cu 10 ani, cei de la BlackBerry fac eforturi semnificative pentru a nu se plafona. Lanseză în continuare telefoane, chiar dacă nu în acelaşi ritm şi, prin intermediul câtorva alegeri mai ciudate de design, reuşesc să se diferenţieze de concurenţă.

Un astfel de gadget capabil să întoarcă privirile oamenilor este BlackBerry Passport, lansat anul trecut. Fiind un probabil un succes răsunător pentru canadieni, în 2015 vedem a doua generaţie a respectivului dispozitiv cu numele de BlackBerry Passport Silver Edition.

După ce în urmă cu câteva zile speculam că iminentul Silver Edition ar putea fi o ediţie mai ieftină cu o construcţie plasticoasă de Passport, astăzi aflăm că nu este deloc aşa. Acesta introduce ,,un design mai rafinat” ce include o ramă de oţel inoxidabil pe margini şi o textură de diamant pe spate pentru a spori confortul atunci când îl ţineţi în mână. La final, noul BlackBerry Passport Silver Edition pare un produs mai sofisticat, iar acesta e cel mai important aspect.

În ceea ce priveşte forma generală pătrăţoasă a aparatului, designul general a rămas neschimbat. La baza întregii ecuaţii se află acelaşi display de 4,5 inci cu o rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli cu o densitate de 453 DPI. La interior se află un SoC quad core Snapdragon 801 tactat la 2,2 GHz, ajutat de un GPU Adreno 330, 3GB RAM şi o memorie internă de 32GB. Dacă bugetul vă permite, merită să reţineţi că puteţi extinde spaţiul de stocare cu carduri microSD de până la 128GB. Camera principală este de 13 megapixeli, în timp ce cea frontală pentru selfie-uri se rezumă la 2 megapixeli.

Sistemul de operare preinstalat pe noul BlackBerry Passport Silver Edition este cea mai nouă ediţie de BlackBerry 10. Preţul de start pentru el în SUA este de 550 de dolari, dar ar trebui să ajungă la o valoare similară şi în Europa.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele