15 oct. 2015 | 16:49

Pantalonii inteligenți care îți spun când trebuie să te duci la toaletă

ȘTIINȚĂ
Pantalonii inteligenți care îți spun când trebuie să te duci la toaletă

Japonezii au inventat o pereche de pantaloni care își spun din timp când te vei duce la toaletă.

Japonia este una dintre țările care vor fi cele mai afectate de îmbătrânire populației în viitor. După cum scriu cei de la Reuters, în anul 2060, nu mai puțin de 40% dintre japonezi vor avea vârste de cel puțin 65 de ani. De asemenea, populația totală a țării ar putea scădea cu aproximativ 30%, până la 90 de milioane. În aceste condiții, unele companii deja se pregătesc pentru viitor, dezvoltând dispozitive care le-ar putea ușura traiul celor vârstnici.

[related]

Compania Triple W, de exemplu, a creat Dfree, un dispozitiv care se poate monta pe pantaloni sau pe lenjeria intimă și care monitorizează digestia. Acesta ar putea fi extrem de util celor care suferă de incontinență fecală sau care nu știu exact când vor avea acces la toaletă. Dispozitivul a fost prezentat pentru prima oară în urmă cu o săptămână, în cadrul unei expoziții cu tehnologii avansate organizate la margine capitalei Tokio.

În ceea ce privește disponibilitate, Dfree ar putea fi lansat pe piață în primăvara anului viitor. ”Dispozitivul va sta în dreptul stomacului și se folosește de ultrasunete pentru a monitoriza organele interne, trimițând datele către smartphone-uri pentru a fi afișate”, a declarat Ryohei Ochiai, unul dintre angajații Triple W. În prezent, compania se concentrează asupra diverselor metode de prindere a dispozitivului, din moment ce unele persoane sunt îngrijorate în legătură cu iritațiile.