26 iul. 2015 | 09:35

Panasonic folosește 120 de camere ca să creeze figurine 3D exacte cu imaginea ta

ACTUALITATE
Panasonic folosește 120 de camere ca să creeze figurine 3D exacte cu imaginea ta

La ora actuală încep să fie create din ce în mai multe obiecte imprimate 3D. Cei de la Panasonic vă ajută ca până şi imaginea voastră să fie modelată în 3 dimensiuni.

În cazul în care aţi fost vreodată curioşi cât de uşor poate fi reprodusă o persoană sub forma unei figurine 3D, răspunsul vine de la cei de la Panasonic şi are legătură cu volumul de informaţii care stă la baza modelului trimis către imprimanta 3D. Pentru ca asemănarea să fie izbitoare, japonezii cu creat o instalaţie complexă la Panasonic Center în Osaka.

În total s-au folosit 120 de camere Panasonic Lumix GH4 asamblate într-o formă circulară în jurul individului care se doreşte să fie imortalizat. Astfel, prin câteva declanşări succesive şi suficient de multă lumină, fiecare detaliu va fi imortalizat perfect din fiecare unghi. Numărul foarte mare de imagini, la pasul următor, este transformat în model 3D de către o staţie grafică performantă pe baza unui algoritm complex.

Per ansamblu, ideea nu este cea mai originală din lume, iar cei de la Panasonic nici nu pretind acest lucru. În schimb, se mândresc cu acurateţea rezultatului final. Dacă aveţi drum până în Osaka şi vă încântă ideea de suvenir personalizat la maxim, un astfel de model 3D costă aproximativ 450 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele