28 apr. 2015 | 17:00

Ok, Google? Nu și pe Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge

ACTUALITATE
Ok, Google? Nu și pe Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge

Pentru că dezvoltatorii de dispozitive cu Android au o flexibilitate semnificativă de personalizare a aparatelor, a eliminat o funcţie utilă din S6 şi S6 Edge.

Nici măcar nu trebuie să fiţi vorbitori fluenţi de limba engleză pentru a aprecia utilitatea practică a asistentului virtual de pe orice smartphone cu Android. În foarte multe situaţii, Google Now face minuni. Mai mult decât atât, în momentul în care gigantul din Mountain View a eliminat necesitatea apăsării unui buton pentru pune o întrebare, rata de adopţie a funcţiei a crescut şi mai mult. Oricine poate spune Ok Google.

Din păcate, cele mai atrăgătoare smartphone-uri de pe piaţă la ora actuală, Galaxy S6 şi , nu integrează această funcţie datorită unei decizii arbitrare a celor de la Samsung. Astfel dacă aveţi un vârf de gamă al sud coreenilor, degeaba veţi exclama cu entuziasm Ok Google, pentru că nu se va întâmpla nimic. În cazul în care dispozitivul vostru reprezintă excepţia de la regulă şi vă încântă această perspectivă, nu vă faceţi update de firmware, deoarece funcţia va dispărea. În teorie, acea comandă vocală funcţionează la oricine, dar doar dacă aţi făcut un tap pe aplicaţia Google Search, situaţie în care, şi-a pierdut tot farmecul.

Rapoartele pe marginea acestei probleme au venit de pe întregul mapamond şi se pare că nici un utilizator afectat nu a găsit o soluţie rapidă de remediere. Mai mult decât atât, nimeni nu înţelege de ce s-a întâmplat acest fenomen. Cel mai probabil scenariu este că Samsung a scos această funcţie pentru a obliga utilizatorii să folosească S-Voice, asistentul virtual al proprietar al sud coreenilor. O sporire a autonomiei reprezintă o altă posibilitate. Rămâne să aşteptăm un comunicat oficial Samsung pentru a afla adevărul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele