04 mart. 2015 | 12:23

Nvidia a lansat prima consola Android 4K: Crysis 3, Doom 3 și alte jocuri vor fi portate

ACTUALITATE
Nvidia a lansat prima consola Android 4K: Crysis 3, Doom 3 și alte jocuri vor fi portate

Nvidia a anunțat Shield, prima consolă cu Android TV preinstalat care suportă materiale video la rezoluția 4K.

A devenit foarte clar de ceva vreme în ce direcție se îndreaptă cei de la Nvidia. Primul dispozitiv Shield a fost o combinație între o consolă portabilă și un phablet. Cel de-al doilea a fost o tabletă specială pentru gaming. Acum, cei de la Nvidia au lansat un set-top-box Shield cu Android TV preinstalat care funcționează și ca o consolă de jocuri. Și va putea rula Crysis 3, lucru pe care Nvidia l-a menționat de mai multe ori în cadrul lansării oficiale.

nvidia shield android tablet 1

Designul implementat de Nvidia poate fi remarcat încă de la început. Shield este extrem de subțire și prezintă numeroase colțuri și margini ascuțite. Ca specificații, avem parte de 16GB cărora li se pot adăuga alți 128GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Consola Shield va putea rula materiale video 4K, însă jocuri la această rezoluție probabil nu vor apărea în curând. Cu toate acestea, conținutul de pe site-uri precum Netflix va fi disponibil la această rezoluție.

nvidia

Printre jocurile care vor fi disponibile în curând pentru Shield se numără Crysis 3, Doom 3 și Star Wars: Knights of the Old Republic. Acest lucru este posibil datorită prezenței Tegra X1, cel mai nou procesor de la Nvidia. Unitatea de procesare grafică montată pe Nvidia Tegra X1 se numește Maxwell și este dotată cu nu mai puțin de 256 de nuclee, având o putere de procesare cu aproximativ 50% mai bună decât Tegra K1. Chip-ul este unul octa-core, cu patru nuclee Cortex-A57 și patru nuclee Cortex-A53. Despre procesorul Tegra X1 puteți afla mai multe din acest articol pe Playtech. Cât despre consola Shield, aceasta va ieși pe piață în luna mai și va costa aproximativ 200 de dolari.