21 iun. 2015 | 15:00

Numărul de posesori de smartwatch-uri va crește foarte mult în 2015

ACTUALITATE
Numărul de posesori de smartwatch-uri va crește foarte mult în 2015

Dacă vă gândiţi din ce în ce mai des să achiziţionaţi un smartwatch sau o brăţară inteligentă, nu sunteţi deloc singuri, conform unui nou .

Un nou studiu al celor de la IDC a fost publicat zilele trecute ca o analiză a perspectivelor de evoluţie din domeniul dispozitivelor purtabile. Echipamentele incluse într-o astfel de listă sunt trackerele de fitness, ceasurile inteligente şi heaset-urile precum Google Glass sau Oculus Rift VR.

La doar câteva zile după ce s-a estimat că Apple a comercializat aproximativ 2,8 milioane de ceasuri Apple Watch în scurtul timp de la lansare, cu multe peste Android Wear în 2014, se pare că situaţia arată din ce în ce mai bine pentru amatorii de dispozitive inteligente.

În contextul în care anul trecut, în toate cele 12 luni, au fost livrate către utilizatori 26,4 milioane de gadgeturi purtabile, analiştii IDC sunt de părere că pe 2015 acea valoare va creşte cu 173,3 procente. În total, va fi vorba de 72,1 milioane de unităţi precum cele de Fitbit, Xiaomi, Jawbone, Apple, Samsung, LG, sau Oculus.

,,Cererea pentru purtabile de bază, cele care nu rulează aplicaţii terţe, a fost absolut uimitoare. Producători precum Fitbit şi Xiaomi au reuşit să împingă piaţa de purtabile către noi orizonturi cu brăţările lor de sub 100 de dolari. Experţii IDC se aşteaptă ca acest ritm să continue pe parcursul lui 2015.” Jitesh Ubrani, analist senior Worldwide Mobile Device Trackers, este foarte optimist .

Încercând să privească dincolo de valori şi statistici, cei de la IDC sunt convinşi că lansarea unor gadgeturi precum Apple Watch sau Microsoft Hololens reprezintă dovezi ale unor schimbări de fond în industria computaţională.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele