10 nov. 2015 | 09:18

Noul hibrid de la Panasonic e unul dintre cele mai rezistente gadgeturi făcute vreodată

ACTUALITATE
Noul hibrid de la Panasonic e unul dintre cele mai rezistente gadgeturi făcute vreodată

Cei de la Panasonic sunt foarte eficienți în a lansa sisteme rezistente la șocuri, dar nici unul dintre modele lansate în ultimii ani nu arată atât de bine.

În ultimii ani au apărut tot mai multe hibride ce încearcă să calculeze media perfectă dintre performanță, design original și preț decent. Multe dintre acele sisteme reușesc să fie destul de ieftine, fără să fie foarte groase. La polul opus al spectrului se află noul portabil al celor de la Panasonic, care se aliniază la cerințele pieței pentru dispozitive hibride, ce se pot transforma rapid din laptop în tabletă, dar nu este nici pe departe compact sau foarte atrăgător, iar de preț nici nu mai vorbim.

În schimb, noul Toughbook CF-20 este surprinzător de rezistent într-o varietate foarte mare de medii, precum sistemele anterioare create de Panasonic. Acesta este certificat pentru a rezista la toate testele armatei americane pentru certificările MIL-STD-810G, MIL-STD-461G și IP65. În traducere, rezistă la un val puternic de interferențe electromagnetice, șocuri, trânte, vibrații, apă, umiditate, nisip și temperaturi extreme fără nici un fel de consecințe neplăcut.

În plus, japonezii se laudă cu faptul că acesta este primul laptop cu ecran detașabil ce reușește să fie aât de andurant. Vine preinstalat cu Windows 10 Pro, ca o dovadă de încredere în noul sistem de operare Microsoft, iar la interior ascunde un procesor Intel Core M5-6y57. Întreaga configurație se ascunde în spatele panoului de 10 inci cu o rezoluție de 1920 x 1200 pixeli și 8GB RAM. Spațiul de stocare este de forma unui SSD cu 128GB. O baterie pentru noul Panasonic CF-20 are 2600 mAh, dar când se termină una, o puteți înlocui rapid cu alta, prin hot-swap.

Disponibil începând cu luna februarie a anului viitor, acest sistem portabil de la Panasonic va avea un preț de start de 3100 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele