17 sept. 2015 | 15:06

Noul Clubman, cea mai lungă mașină construită de Mini

ENTERTAINMENT
Noul Clubman, cea mai lungă mașină construită de Mini

Salonul auto de la Frankfurt pare să fie Mecca SUV-urilor. Mini, compania de sub umbrela BMW, pare să nu fie prea hotărâtă dacă vrea să intre în lupta mașinilor mari, sau nu. Totuși, lansează noul model Clubman, care nu este nici cal, nici măgar.

Mini Clubman păstrează designul întregii game de mașini, dar este totuși foarte diferit și unic, fiind cel mai mare autoturism construit vreodată de Mini.

Mașina este mai lată cu 13 centimetri decât predecesoarea sa și cu 30 de centimetri mai lungă, astfel, devine mai lungă chiar decât un Jeep Wrangler. Dimensiunile augumentate nu transformă Mini Clubman în cel mai lung vehicul contruit vreodată de Mini, dar îl aduce în competiție directă cu Volkswagen Golf, care are aproape aceleași dimensiuni. Locurile din spate sunt destul de spațioase pentru ca doi adulți să călătorească confortabil, chiar cu un șofer înalt la volan. Totuși, VW Golf are 5 centimetri în plus de spațiu la picioare.

Ușile portbagajului au rămas aceleași. Designul asemănător cu cel al ușilor unui hambar nu s-a schimbat, dar dimensiunea lunetei a fost regândită iar acum oferă o mai bună vizibilitate. Odată deschise ușile, ai parte de 500 de litri de volum. Odată pliate scaunele din spate, primești încă o mie de litri. Suficient spațiu pentru a transporta lucrurile soacrei, atunci când vrei s-o muți de la tine.

Potrivit Auto Blog, Mașina este propulsată de un motor I-3 cu 134 de cai putere  și va atinge suta de kilometri în doar 7 secunde.  Varianta sport a mașinii, Mini Clubman S va avea 189 de cai putere și un design mai sportiv.

Vânzarea noului Mini Clubman va începe în primăvara anului 2016. Prețul acestuia nu a fost făcut public încă.