15 nov. 2015 | 14:21

Noile StarCraft II și WoW ne arată că Blizzard nu uită de cele mai cunoscute jocuri ale sale

ACTUALITATE
Noile StarCraft II și WoW ne arată că Blizzard nu uită de cele mai cunoscute jocuri ale sale

De săptămâna aceasta, StarCraft II: Legacy of the Void este lansat oficial. Alături de World of Warcraft: Legion, Blizzard arată că încă nu a terminat treaba cu titlurile sale cele mai vechi și mai cunoscute.

Acest expansion pentru Starcraft II include unități suplimentare, modificări aduse campaniei multiplayer față de “Wings of Liberty”, o campanie cu rasa Protoss și va cuprinde aproximativ 20 de misiuni. Chiar dacă pare că piața de sport electronic competitiv percepe acest titlu ca pe un alt MOBA (multiplayer online battle arena, cum este Heroes of the Storm), Blizzard a anunțat lansarea unui alt pachet, “Nova Covert Ops”, în prim plan cu Nova, un Terran Ghost care trebuia să apară în shooter-ul anulat “StarCraft: Ghost”. “Nova Covert Ops” va fi lansat pe 19 iunie 2016.

Campania single-player a Legacy of the Void ar fi trebuit să-l aibă pe Zeratul ca protagonist, însă atenția a fost ulterior îndreptată către Artanis. Cu toate acestea Zeratul va fi și el prezent în mare parte a jocului. Pentru cei care joacă Heroes of the Storm și care vor cumpăra StarCraft II: Legacy of the Void, Blizzard le face un cadou: deblocarea personajului Artanis.

Când vine vorba de World of Warcraft, gigantul MMORPG-urilor, Legion va fi lansat la mijlocul anului 2016, însă cei care au fost prezenți la BlizzCon 2015 l-au putut testa. Printre părțile bune din Legion se numără limita de nivel care va ajunge la 110, vor apărea noi arme de tip Artifact, o zonă nouă în Azeroth, numită Broken Isles, precum și o clasă nouă: Demon Hunter (dar doar după nivelul 98, iar la BlizzCon era deja disponibil celor care voiau să joace). Modurile PvP și PvE vor avea și ele parte de mici modificări, cum ar fi noi abilități pe care trebuie să le deblochezi în cadrul lor.

Demon Hunterii vor fi putea jucați doar de cele două rase de elfi din jo: Elfii negri din Alianță și Elfii de sânge din Hoardă. Aceștia sunt îmbrăcați în armură și se folosesc de un nou tip de  săbii pentru a lupta. Cât despre teritoriu, Broken Isles va fi formată din șase zone secundare: The Broken Shore, Val’sharah, Stormheim, Azsuna, Highmountain și Suramar. Orașul Dalaran, care a servit ca teren neutru în al doilea pachet World of Warcraft: Wrath of the Lich King, va fi relocat regiunii sudice pentru a asigura o bază pentru invazia demonilor.

Anul acesta, Blizzard a anunțat 5,5 milioane de abonați pentru WoW și acesta e ultimul număr pe care îl comunică. Când va fi lansat Legion, va crește numărul de jucători, asta până când vor termina. Totuși, este încă un joc profitabil, dar este departe de recordul fixat în urmă cu câțiva ani, când avea de două ori mai mulți jucători. Deși Starcraft II: Legacy of the Void și WoW: Legion nu anunță finalul acestor două titluri, lansări precum Overwatch de anul viitor, Hearthstone de anul trecut sau achiziția King de anul acesta pregătesc viitorul Blizzard mai bine decât o pot face vechile jocuri.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele