03 apr. 2015 | 13:34

Nikon trece la 4K, dar degeaba: Nikon 1 J5 filmează doar cu 15 cadre pe secundă

ACTUALITATE
Nikon trece la 4K, dar degeaba: Nikon 1 J5 filmează doar cu 15 cadre pe secundă

Amatorii de camere foto retro se vor bucura să pună mâna pe noul J5, prima incursiune a japonezilor pe tărâmul camerelor mirrorless 4K.

După ce am văzut tot mai multe camere foto de la Fuji sau Olympus cu un design retro menit să atragă invidia trecătorilor, cei la Nikon se pare că adoptă o tactică similară când vine vorba de noile lor camere mirrorless.

Ilustrat în imaginea de mai sus este noul Nikon 1 J5. Un gadget foarte atrăgător, acest model are nişte specificaţii cât se poate de actuale integrate într-o carcasă desprinsă din anii ‘80. Cel mai recent mirrorless al japonezilor este construit în jurul unui senzor VFI CMOS de 20,8 megapixeli, un upgrade important faţă de în această familie de aparate. Partea de procesare a imaginilor este asigurată de noul XP5A, în timp ce ISO-ul maxim pe care îl puteţi defini este de 12.800.

Amatorii de conectivitate modernă se vor bucura să afle că Nikon 1 J5 vine din start cu WiFi şi NFC pentru a vă ajuta să scăpaţi de fire într-o sesiune foto în care vă doriţi fotografiile transpuse în timp real pe un PC din preajmă. Pentru preview, există un LCD de 3 inci rabatabil la 180 de grade, perfect atât pentru o încadrare perfectă a unor selfie-uri high-res, cât şi pentru capturi la firul ierbii. În ceea ce priveşte imortalizarea de conţinut video, pe lângă conţinut Full HD 1080p la 30 sau 60 de cadre pe secundă, această creaţie poate imortaliza şi filme 4K, dar doar cu 15 cadre pe secundă.

Preţul pentru această cameră retro este de 500 de dolari şi ar trebui să ajungă în magazinele de specialitate în următoarele săptămâni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele