16 dec. 2015 | 07:09

Navigația fără internet pe Google Maps merge pe iOS și Android

ACTUALITATE
Navigația fără internet pe Google Maps merge pe iOS și Android

Cei de la Google fac eforturi majore pentru a vă convinge să folosiți Google Maps ca soluția voastră principală de navigație pe mobil.

Nu trec câteva săptămâni, iar cei de la Google anunță un nou update important pentru Google Maps. În urmă cu doar câteva zile, în câteva zone de pe mapamond, soluția cartografică a gigantului din Mountain View a învățat să vă ofere costurile de combustibil pe traseu, ajutându-vă să luați decizii de călătorie și în funcție de această informație suplimentară. Acum revenim la funcționalitatea offline a Google Maps. 

Oficialii Google au anunțat deja de câteva luni că vom avea în curând posibilitatea să navigăm cu Google Maps chiar și fără internet pe iPhone sau Android. În urmă cu aproximativ o lună, respectiva funcționalitate a fost introdusă în aplicația omonimă pentru terminalele care folosesc sistemul de operare al Google. Acum însă, aceleași opțiuni sunt disponibile și pentru posesorii de iDevice-uri.

Deși a lipsit vreo mențiune pe marginea acestui subiect din lista de schimbării detaliate în iTunes App Store, oficialii Google au detaliat pentru Mashable că funcția de navigație fără internet folosind hărți offline există. Din păcate, se va propaga în fiecare colț al mapamondului pe etape. Astfel, s-ar putea să dureze maxim câteva săptămâni pentru a vă bucura și voi de ea.

Modul în care funcționează acest update foarte important la Google Maps este relativ simplu. Dacă plănuiți să vizitați un oraș în afara țării și vă este frică de costurile suplimentare de roaming, înainte să plecați de acasă, căutați orașul cu pricina în Google Maps. Din meniul locației, salvați harta offline. Asteptați câteva secunde sau câteva minute, iar după finalizarea procesului veți putea accesa acea locație și crea trasee pe ea, chiar și cu telefonul în mod avion.

Inițial, anunțul pe marginea noii funcții detaliate mai sus a fost făcut în cadrul Google I/O în luna mai.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele