04 mart. 2015 | 21:30

MWC 2015 – Wiko Highway Star 4G şi Pure 4G, două telefoane arătoase cu Android

ACTUALITATE
MWC 2015 - Wiko Highway Star 4G şi Pure 4G, două telefoane arătoase cu Android

Cu un nume foarte asiatic, Wiko este în realitate o companie franţuzească ce a două noi smartphone-uri cu specificaţii decente.

Pe ideea, norocul vine de unde nu te aştepţi, Wiko este o companie mai puţin cunoscută care a făcut un efort în cadrul MWC pentru a anunţa câteva dispozitive noi. Acestea nu au nişte nume foarte sugestive, dar designul este mai mult decât promiţător: Highway Pure 4G şi Highway Star 4G.

În contextul în care, în trecut, Wiko a adus pe piaţă doar gadgeturi entry-level cu specificaţii destul de slabe, putem fără emoţii să considerăm că noul Wiko Highway Star 4G este un aparat high end. Acesta este construit în jurul unui display de 5 inci de tip AMOLED cu o rezoluţie nativă 720p ce este protejat cu Gorilla Glass 3. Pe spate, are o cameră de 13 megapixeli cu bliţ LED, iar pe partea din faţă, pentru selfie-uri, găsiţi o cameră de 5 megapixeli. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie dintre , 2GB RAM şi o memorie internă de 16GB expandabilă prin intermediul unor carduri microSD. Bateria are 2.450mAh, deşi nu ştim exact autonomia de care este capabilă. La bază, noul telefon este un Dual SIM cu suport pentru LTE preinstalat cu Android 4.4.4 KitKat.

Mai micuţul Wiko Highway Pure 4G împărtăşeşte o parte din specificaţii cu fratele său mai mare, dar vine cu un aspect mai spectaculos. Se încadrează într-o carcasă de doar 5,1 milimetri grosime şi o greutate infimă de 91 de grame. Nu avem încă informaţii referitoare la preţ şi disponibilitate, dar pentru că vorbim de un producător european, nu ar trebui să fie foarte greu să vă comandaţi unul pentru a fi livrat la uşă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele