22 feb. 2015 | 19:00

MWC 2015 – Odată cu One M9, HTC ar anunța un ceas inteligent: HTC Petra, lansat în trei versiuni

ACTUALITATE
MWC 2015 - Odată cu One M9, HTC ar anunța un ceas inteligent: HTC Petra, lansat în trei versiuni

HTC One M9, sau noul HTC One, va fi prezentat oficial pe 1 martie 2015 la MWC. Totuși, „utopia“ HTC ar mai cuprinde și un ceas inteligent despre care compania a mai vorbit până acum, spunând că a preferat să nu lanseze, decât să lanseze un produs incomplet.

Dacă despre HTC One M9 am avut suficiente zvonuri în ultima vreme, ceasul este de un interes mai scăzut și beneficiază de mai puțină atenție din partea „surselor“ care oferă informații înainte de lansare. HTC Petra, după cum este cunoscut în prezent, ar avea un ecran de 1,8 inci la rezoluție de 160×32 de pixeli, ceea ce înseamnă că ar avea un design similar Gear Fit.

De asemenea, va fi rezistent la apă și praf, cu standard IP57, și va cântări 25 de grame. Cum Apple lansează Watch în două versiuni, HTC plănuiește ca Petra să fie în trei, în funcție de mâna purtătorului. Va beneficia de GPS, Bluetooth, încărcare prin microUSB și va avea o autonomie de circa trei zile, ceea ce n-ar fi peste Gear Fit, dar ar fi mai bine decât ceasurile inteligente actuale, scrie PocketLint.

Desigur, pe lângă preluarea notificărilor, HTC Petra va fi și un dispozitiv pentru fitness, monitorizând pulsul, distanța parcursă, pașii făcuți, cum ai dormit sau câți kilometri ai parcurs pe bicicletă. Ceasul HTC, sau mai degrabă brățara de fitness ceva mai inteligentă decât restul, este un rezultat al colaborării HTC cu Under Armour, producătorul aplicației RunKeeper. Acest gadget este așteptat cu sistem de operare propriu, după cum informează Upleaks. Samsung deja are Tizen, iar alți producători au ales Android Wear.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele