15 sept. 2015 | 16:22

Moștenirea lui Steve Jobs va fi investită în școli de tehnologie uimitoare

ACTUALITATE
Moștenirea lui Steve Jobs va fi investită în școli de tehnologie uimitoare

Chiar dacă știm că Steve Jobs nu a fost tocmai un om plin de compasiune și nerăbdător să își ajute semenii, dar asta nu înseamnă că nu o poate face indirect. 

Laurene Powell Jobs, văduva fondatorului Apple, are o orientare mai pronunțată către filantropie. Prin urmare, a donat 50 de milioane de dolari din moștenirea lăsată de Steve Jobs către XQ: The Super School Project, un efort de a redefini și de a aduce educația americană la un nivel superior, potrivit Mashable.

Proiectul constă într-o competiție care oferă mai multor echipe șansa de a-și expune viziunea despre cum ar trebui să fie un liceu cu adevărat inovator. Cele mai bune idei vor primi fonduri pentru a fi puse în practică. Ideea a plecat de la faptul că liceele americane au avut foarte puține modificări benefice timp de 100 de ani, astfel încât au rămas cu mult în urmă. Cei de la XQ cred că studenții ar trebui să învețe valori precum gândirea critică și logică, instrumente absolut esențiale unei societăți care se bazează din ce în ce mai mult pe tehnologie și inovație.

Acest plan aparține Emerson Collective, un grup fondat de Laurene Jobs, care reprezintă încă un efort filantropic al acesteia de a aduce schimbări în educație. Tot ea a fondat și College Track, un program care ajută studenții din familii defavorizate să studieze în licee de elită și să aibă parte de aceeași educație precum cei mai norocoși.

Câștigătorii vor fi anunțați în august 2016, iar scopul este de a înființa 10 astfel de școli, care să fie sponsorizate pentru toate facilitățile timp de cinci ani. Inițiativa e o reflecție a unei mișcări mai ample de optimizare a educației, astfel încât să corespundă standardelor actuale. Alte proiecte cu același scop ar fi Thiel Fellowship, creat de cofondatorul PayPal, Peter Thiel și Ad Astra, școala creată special pentru angajații SpaceX de către Elon Musk.