17 sept. 2015 | 12:30

Minecraft Story Mode îţi arată o poveste complet diferită a popularului joc

VIDEO
Minecraft Story Mode îţi arată o poveste complet diferită a popularului joc

Pentru a experimenta popularul Minecraft printr-o cu totul altă perspectivă single player, Minecraft Story Mode realizat în colaborare cu Telltale Games v-ar putea impresiona.

Lansat în urmă cu foarte mulţi ani, Minecraft continuă să fie unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care Microsoft a decis să investească o sumă semnificativă de bani pentru a-l compăra de la Mojang, dezvoltatorul iniţial al titlului.

În speranţa că va reuşi să atragă o nouă generaţie de gameri, Minecraft Story Mode va fi realizat în colaborare cu aceeaşi echipă creativă care s-a aflat în spatele jocului episodic Game of Thrones sau Borderlands. Pe lângă teaserul disponibil mai sus în format video, cu această ocazie, cei de la Telltale Games au oferit mai multe detalii legate de noul joc.

Minecraft Story Mode Episode 1 va purta numele de The Order of the Stone şi va fi primul dintr-un serial de cinci episoade. Cum se întâmplă de obicei cu lansările Telltale, vorbim de un titlu cross-platform ce va fi disponibil pe aproape orice tip de dispozitiv. În primul rând, pe 13 octombrie, se vor putea bucura de posibilitatea achiţiziţiei noului Minecraft cei care se află în posesia unui PC sau Mac cu acces rapid la internet. În funcţie de platforma utilizată, veţi putea apela la Telltale Online Store sau la Steam pentru a încheia procedura. Partea bună este că, după ce v-aţi creat un cont, veţi avea posibilitatea să faceţi ulterior cumpărături în paşi şi mai puţini.

Deşi data pe care trebuie să v-o marcaţi în calendar pentru primul episod din istoria Minecraft este 13 octombrie, pentru PC, Mac, Xbox 360 şi Xbox One sau PS3 şi PlayStation 4,  este decalată până pe 15 octombrie dacă folosiţi un Android sau un iPhone. Vizavi de compatibilitate, dacă aţi jucat oricare dintre jocurile anterioare ale Telltale, nu veţi întâmpina probleme în a le juca şi pe acestea. În viitor, acelaşi titlu va fi disponibil şi pe PlayStation Vita sau Wii U, dar nu se cunoaşte cu precizie momentul eventualei lansării. Până în octombrie mai e puţin, timp suficient ca voi să vă pricepeţi mai bine la jocuri de aventură ca acesta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele