18 mart. 2015 | 13:04

Microsoft va scoate pe piață un ROM ce înlocuiește Android cu Windows 10

ACTUALITATE
Microsoft va scoate pe piață un ROM ce înlocuiește Android cu Windows 10

Cei de la Microsoft lucrează în prezent la un ROM ce le va permite utilizatorilor să înlocuiască Android cu Windows 10.

Microsoft a scos la iveală recent o informație foarte interesantă cu privire la Windows 10. Gigantul din Redmond a intrat într-un parteneriat cu Xiaomi, iar posesori ai modelului Mi4 produs de chinezi vor putea să testeze cel mai nou sistem de operare Windows. Conform TechCrunch, noul software va înlocui Android cu Windows 10, iar utilizatorii vor beneficia de toate serviciile oferite de Microsoft. Astfel, ambele sisteme nu vor rula împreună pe același dispozitiv.

Sunt două motive importante pentru care Microsoft a ales Xiaomi în cadrul acestui experiment. China are un număr mare de oameni dispuși să instaleze ROM-uri pe telefoanele lor, iar Xiaomi, fiind cel mai mare producător al țării, beneficiază de pe urma unei comunități puternice de utilizatori care oferă feedback în urma fiecărei actualizări efectuate.

Windows 10 va fi disponibil peste câteva luni. Viitorul sistem de operare Microsoft va ajunge la utilizatori în această vară, în 170 de țări, și va putea fi instalat din start în 111 limbi străine. Dacă nu știați deja, Windows 10 va veni sub forma unui upgrade gratuit destinat tuturor celor care au o licență de Windows 7 sau Windows 8 / 8.1. Tot atunci, vor fi lansate versiuni gratuite ale noului SO pentru dispozitivele din ecosistemul Internet of Things. Cu un pic de noroc, Terry Myerson a afirmat că ne putem aștepta să găsim Windows 10 în bancomate și aparatură medicală. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.