07 sept. 2015 | 06:37

Microsoft vă descurajează să folosiţi Chrome şi Firefox

ACTUALITATE
Microsoft vă descurajează să folosiţi Chrome şi Firefox

Dacă sunteţi utilizatori de Windows 10, Microsoft se pare că vrea să vă descurajeze să folosiţi Google Chrome sau Mozilla Firefox.

Imediat după ce v-aţi instalat Windows 10, este foarte probabil să fi experimentat pentru zece minute noul browser Microsoft Edge, înainte să reveniţi la Google Chrome sau Mozilla Firefox. Deşi acesta scenariu variază de la caz la caz, este foarte probabil să fie destul de aproape de realitate, având în vedere cât de agresivi sunt cei de la Microsoft în a vă convinge să nu Chrome sau Firefox.

După cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus, realizată de mine, în cazul în care căutaţi Chrome prin intermediul Microsoft Edge şi implicit prin Bing, deşi primul rezultat este adresa oficială pentru descărcarea Google Chrome, în partea de sus a ecranului aveţi parte de un mesaj foarte sugestiv. ,,Microsoft recomandă Microsoft Edge în Windows 10″. Respectivul mesaj, scris cu font alb pe un fundal negru pentru a fi greu de omis, este urmat de un buton Learn Why (Află motivul). Printr-un click pe acesta vi se deschide pagina de prezentare Microsoft Edge de pe site-ul Microsoft. Exact acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul în care căutaţi Mozilla Firefox prin Microsoft Edge sau doar Firefox. În cazul opera, de exemplu, acest scenariu nu are loc.

Dintr-un punct de vedere, astfel de practici nu sunt neapărat noi, dar modul agresiv în care Microsoft şi-a modificat rezultatele la o căutare banală pentru a vă convinge să-i folosiţi browser-ul s-ar putea să vă dezamăgească. În definitiv, alegerea de a folosi un browser de internet în defavoarea altuia este una personală, ce ţine de preferinţele fiecăruia. Chiar şi în aceste condiţii, faptul că Internet Explorer sau Microsoft Edge au o cotă de piaţă infimă, cu siguranţă nu se va modifica printr-un banner. Cei mai mulţi probabil că nici nu-l vor citi, percepându-l ca pe orice altă reclamă online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele