22 mai 2015 | 15:19

Blackberry, scoasă iar „la vânzare“: După Samsung, alte două mari companii o vor

ACTUALITATE
Blackberry, scoasă iar „la vânzare“: După Samsung, alte două mari companii o vor

După ce Samsung și-a manifestat intenția de a cumpăra compania BlackBerry pentru suma de 7,5 miliarde de dolari, se pare că există acest interes și pentru Microsoft și Xiaomi.

Faptul că Blackberry nu s-a descurcat deloc bine în ultimii ani nu este un secret. Apple și Google au distrus orice șansă a companiei canadiene de a-și recăpăta popularitatea. Conform IDC, în 2014, terminalele bazate pe platformele Apple şi Google au format împreună nu mai puţin de 96% din piaţă la nivel global.

Totuși, competitorii văd potențialul Blackberry, așa că și-au manifestat dorința de a cumpăra companie. Pe lângă Samsung, Microsoft și Xiaomi, alți investitori interesați ar fi Huawei și Lenovo. Microsoft ar dori Blackberry pentru că serviciile software la care canadienii lucrează ar fi compatibile cu cele Google, iar companiile chinezești ar putea vedea în această mișcare o posibilitate de a-și întări poziția în SUA și Europa, potrivit GSMArena.

Nu există nicio certitudine în legătură cu vreo achițizie, iar poziția Blackberry în legătură cu aceste intenții nu a fost făcută publică.

[related]