05 feb. 2015 | 15:15

Microsoft lansează Office 2016 pentru touchscreen: Cum poți folosi noua versiune

ACTUALITATE
Microsoft lansează Office 2016 pentru touchscreen: Cum poți folosi noua versiune

La mai bine de o săptămână după ce am obţinut majoritatea detaliilor pe marginea Windows 10, situaţia se clarifică şi în privinţa noului

În câteva luni, Microsoft va lansa o versiune finală de Windows 10 ce va fi oferită gratuit utilizatorilor de Windows 7 şi Windows 8.1. Tot atunci, vom avea parte de o versiune actualizată a suitei de aplicaţii de birou a gigantului din Redmond.

Office 2016 va include versiuni universale a popularelor aplicaţii Word, Excel şi PowerPoint. Acestea din urmă, vor fi deopotrivă optimizate pentru interacţiunea cu un mouse sau un panou touchscreen. Pentru ca doritorii să înţeleagă mai bine ce ne-au pregătit cei de la Microsoft sau pentru a oferi feedback valoros pe marginea următorului Office, pot deja să-şi instaleze versiuni .

Aceste aplicaţii pot fi instalate exclusiv pe desktop-uri, laptopuri şi tablete ce rulează Windows 10 Technical Preview. În câteva săptămâni, după ce va fi lansată o versiune preview a următorului sistem de operare Microsoft şi pentru telefoane, versiuni optimizate ale aceloraşi aplicaţii de birou vor fi lansate şi pentru acel tip de gadgeturi.

Noile aplicaţii incluse în Office au fost create de la zero pentru a profita de funcţiile avansate incluse în Windows 10. Acestea funcţionează într-un mod similar pe gadgeturi cu orice diagonală şi oferă o experienţă de utilizare foarte apropiată de cea pe care v-o aduceaţi aminte, introducând în acelaşi timp un amalgam de funcţii noi. Ca un mic detaliu de compatibilitate, merită să aveţi în vedere că versiunea finală de Office 2016 va rula la fel de bine şi pe Windows 7 sau Windows 8.1, nu doar pe Windows 10.

Dacă sunteţi amatori de experimente, acestea sunt link-uri de Windows Beta Store de pe care puteţi descărca Word, Excel şi PowerPoint.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele