02 ian. 2015 | 12:27

Microsoft nu uită de Windows Phone: va actualiza Office pentru sistemul său de operare mobil

ACTUALITATE
Microsoft nu uită de Windows Phone: va actualiza Office pentru sistemul său de operare mobil

Deși în ultimul timp s-a concentrat pe îmbunătățirea experienței Office pe Android și iOS, Microsoft a anunțat că va acorda mai multă atenție propriului sistem de operare mobil în perioada următoare.

Microsoft office pentru iPad

Cele mai mari știri despre Microsoft Office din ultimul timp au fost legate de Android și iOS. Printre altele, acum este posibil să editați și să stocați documente în cloud fără a mai fi nevoie de altceva. Vestea respectivă venise în contextul în care Microsoft tocmai încheiase un parteneriat cu cei de la Dropbox. Conform acestuia, toate documentele Excel, Word sau PowerPoint vor putea fi încărcate pe Dropbox direct din aplicațiile lor pentru a putea fi ulterior accesate și editate de pe orice device. De asemenea, dacă vreți să deschideți unul dintre aceste documente, trebuie doar să dați click pe el și Dropbox vi-l va deschide în aplicația respectivă.

Cu toate acestea, mulți s-au întrebat de ce compania cu sediul în Redmond nu a acordat mai multă atenție și propriului sistem de operare. Noua strategie a fost lăudată de mulți, dar faptul că Windows Phone părea a fi ignorat a atras atenția. Acum, însă, Joe Belfiore, vicepreședintele Microsoft, a anunțat printr-o postare pe contul său de Weibo că gigantul american nu a uitat de Windows Phone, iar până în anul nou chinezesc, care va cădea pe 19 februarie, vor fi făcut câteva anunțuri foarte importante.

Următorul eveniment important organizat de Microsoft va avea loc pe 21 ianuarie, iar cei de la Windows Central notează că am putea primi noi informații în cadrul acestuia. Până atunci, vor apărea cel mai probabil multe alte zvonuri. Unul dintre cele mai nou indică un nou browser cu numele de cod ”Spartan” care ar putea fi inclus în Windows 10. Puteți citi mai multe despre ”Spartan” pe Playtech aici.