21 iun. 2015 | 14:00

Microsoft câștigă o rundă: Sony spune că nu va face jocurile de PS3 compatibile cu PS4

ACTUALITATE
Microsoft câștigă o rundă: Sony spune că nu va face jocurile de PS3 compatibile cu PS4

Zilele trecute, Microsoft anunța că jocurile de Xbox 360 vor fi compatibile cu noile console Xbox One mulțumită unui update software. Reacția Sony a venit și ea, dar nu e cea la care sperau posesorii de Playstation 4. 

Războiul de pe piața consolelor este unul foarte aprig care nu se poartă numai între companii, ci și între utilizatorii de PS4 și cei de Xbox One.

Săptămâna trecută, posesorii Xbox au câștigat o rundă importantă, prin decizia Microsoft de a face titlurile mai vechi compatibile și pe noile console. Totuși, Sony pare că nu va face aceeași mișcare prea curând.

Shuehi Yoshida, de la Sony Worldwide Studios, a fost luat prin surprindere de anunțul Microsoft și a declarat că nu ”credeam că e posibil” să se realizeze compatibilitatea de acest gen.

”Trebuie să fi fost un efort de inginerie considerabil”, a mai declarat Yoshida pentru Eurogramer. Cu toate că posesorii de console Sony sperau ca japonezii să facă același anunț, directorul a dezamăgit pe toată lumea spunând că ”ar fi foarte complicat să facem acest tip de compatibilitate. Niciodată nu zic niciodată, dar deocamdată nu avem planuri în această direcție”.

Totuși, decizia Sony este argumentată de tehnologia folosită în PS3. Jocurile au fost optimizate pentru arhitectura folosită atunci, construită special, iar cum PS4 se folosește de o configurație tradițională AMD, rezultatele ar putea fi destul de neplăcute.