01 mai 2015 | 10:30

Microsoft a construit o aplicație care îți spune cât de bătrân pari

ACTUALITATE
Microsoft a construit o aplicație care îți spune cât de bătrân pari

Există două tipuri de oameni: cei care par mai în vârstă decât sunt și cei mai norocoși, cărora li se cere buletinul la magazin chiar și după mulți ani de la împlinirea majoratului. Pentru a stabili în care tabără te afli, Microsoft a dezvoltat o tehnologie care încearcă să îți ghicească vârsta reală.

Tot ce trebuie să faci este să încarci o fotografie pe acest site și să speri că nu o să îți spună că pari mult mai bătrân decât pari. Cei de la Microsoft au făcut o scurtă demonstrație la conferința BUILD, cu mențiunea că este un experiment în care nu își pun foarte mari speranțe. Se pare că s-au înșelat, pentru că la doar câteva ore după punerea în funcțiune a site-ului, au avut probleme cu serverele din cauza numărului foarte mare de utilizatori, notează TechCrunch.

Poți încărca orice fotografie sub 3MB și nu trebuie să te limitezi la chipul tău. Poți să încerci să vezi cât de bătrân pare câinele tău sau ce vârstă ar putea avea pata aceea ciudată de pe perete care seamănă cu un chip uman. Fii blând cu aplicația, chiar dacă nu nimerește vârsta pe care ți-o dorești, este încă în dezvoltare. În plus, vârsta e doar un număr, cu toții știm că sufletul contează.

De exemplu, pe mine m-a îmbătrânit cu trei ani într-o fotografie în care credeam că arăt ca o persoană care și-a făcut recent primul buletin. Nu este prima aplicație de acest tip, desigur, dar ar putea deveni una dintre cele mai utilizate.

how old