21 iul. 2015 | 16:05

Mercedes testează un nou autobuz în București, iar cursa e gratuită

ENTERTAINMENT
Mercedes testează un nou autobuz în București, iar cursa e gratuită

Pe străzile din București vei vedea un nou autobuz în aceste zile. Nu mai e alb, dar este tot de la Mercedes și călătoria cu el este gratuită pe linia 104. Acestea nu sunt însă toate noutățile.

Noul Mercedes-Benz Citaro cu motor Euro VI este testat pe străzile din Capitală de către RATB și promite să ofere un nivel ridicat de confort atât pentru călători, cât şi pentru şofer. De asemenea, Citaro Euro VI este primul autobuz cu podea joasă care dispune de ESP pentru autobuzele rigide și ATC pentru cele articulate.

Mai mult, noile motoare BlueEfficiency Power cu BlueTec 6 oferă economie ridicată și respectarea mediului înconjurător. Autobuzul este din 9 iulie pe străzi și circulă pe linia 104. Accesul călătorilor este gratuit și aceștia se vor bucura pe parcursul drumului și de scaune mai comode față de modelele precedente.

Unul dintre principalele avantaje deţinute de Mercedes-Benz Citaro este reprezentat de motorul Euro VI şi de echipamentul de control al emisiilor poluante. Noul Citaro respectă standardele ridicate de mediu Euro VI privind emisiile şi oferă beneficii suplimentare sub forma unei bune economii de combustibil şi unei exploatări fără probleme. Mai mult, un câștig pentru transportul public îl reprezintă motoarele fiabile și economice Euro VI care utilizează tehnologia BlueTec 6 pentru motoare diesel, se arată în comunicatul de presă remis „Playtech”.

În cazul noilor motoare Euro VI, există și opțiunea cu gaz natural comprimat (NGT). Motoarele diesel sau pe gaz natural comprimat cu o putere de 220 kW (300 CP) și 265 kW (360 CP) contribuie la economisirea carburantului și asigură deplasarea rapidă în trafic.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele