24 iun. 2015 | 15:52

Meizu MX5 va fi telefonul cu cea mai rapidă încărcare

ACTUALITATE
Meizu MX5 va fi telefonul cu cea mai rapidă încărcare

Noul model MX5 de la Meizu va beneficia de o tehnologie care îi va permite să se încarce extrem de rapid.

Au mai rămas șase zile până la lansarea modelului Meizu Mx5. După cum s-a scris în articolele precedente, pe lângă ecranul Full HD de 5,5 inci, telefonul va beneficia de 3GB RAM, 16GB pentru stocarea internă a datelor și un procesor MediaTek MT6795T cu 8 nuclee tactate la 2,1GHz, cunoscut de asemenea drept Helio X10.

Inițial, se credea că telefonul va fi dotat cu modelul MT6793, dar noul benchmark neagă zvonurile. Camera foto de pe spate va fi de 20 de megapixeli, iar cea de pe față va fi de doar 5 megapixeli. De asemenea, bateria va avea o capacitate de 3.150 de megapixeli, iar dacă este să le dăm crezare celor de la GSMArena, aceasta se va putea încărca până la 25% în 10 minute și până la 60% în 40 de minute. Având în vedere capacitatea relativ mare a acesteia, realizarea celor de la Meizu este una demnă de luat în seamă.

Tehnologia ”Fast Charge” a fost introdusă de chinezi

În anul 2012, debuta pe piață QuickCharge 1.0, invenția celor de la Qualcomm, care reducea perioada de reîncărcare cu aproximativ 40%. Ulterior, Qualcomm a îmbunătățit tehnologia QuickCharge 1.0, lansând varianta 2.0, care era disponibilă tuturor dispozitivelor dotate cu procesorul Snapdragon 800.

Recordul Oppo a fost doborât de Samsung cu ajutorul ”Fast Adaptive Charging”, implementată în noile Samsung Galaxy S6, care le permite flagship-urilor să se reîncarce complet într-o oră și 18 minute. Puteți afla mai multe despre telefoanele cu încărcare rapidă din acest articol.