18 aug. 2015 | 17:58

Medicii ar putea prescrie jocuri video contra bolilor psihice

Gaming
Medicii ar putea prescrie jocuri video contra bolilor psihice

Dacă o echipă de oameni de știință din California își atinge scopul, tratarea afecțiunilor psihice prin jocuri video ar putea deveni o realitate.

Aceștia au inițiat un startup numit Akili Interactive Labs și au dezvoltat platforma Project:EVO, care permite tratarea deficiențelor cognitive ale pacienților, precum și monitorizarea stării și a progresului prin intermediu jocurilor video. Programul folosește scenarii interactive de procesare interferentă, care imită suprastimularea funcțiilor cognitive. Jucătorii pot face mai multe lucruri în același timp și îndeplini mai multe cerințe, scriu cei de la Mental Floss.

joc

Platforma este, deocamdată, în teste clinice pentru tratamentul ADHD, autismului, depresiei și traumelor cerebrale. Este așteptată aprobarea FDA, dar noua formă de terapie ar putea fi mai eficientă decât medicamentele. Adam Gazzaley, director al Centrului de Neuroștiință de la Universitatea din California, a explicat ideea din spatele proiectului.

„Majoritatea medicamentelor sunt instrumente destul de brutale. În loc să vină pacientul și să primească tratament, apoi să meargă acasă, iar impactul pozitiv sau negativ să poată fi evaluat abia după luni bune, acum putem urmări progresul în timp real”, a spus acesta.