23 oct. 2015 | 18:22

LG și Intel vor dezvolta un procesor împreună

ACTUALITATE
LG și Intel vor dezvolta un procesor împreună

Coreenii de la LG ar putea dezvolta un procesor pentru dispozitive mobile împreună cu Intel.

Unul dintre avantajele pe care Samsung le are față de LG sunt procesoarele proprii din seria Exynos. După cum probabil știți, modelul Exynos 7420 este considerat cel mai performant procesor de pe piață în prezent. LG a încercat să repare acest handicap față de marele său rival în trecut, dezvoltând procesorul cunoscut în trecut drept Odin. La începutul anului trecut se zvonea chiar că modelul G3 ar putea beneficia de Odin. Între timp, după cum ne amintește site-ul Phonearena, compania a lansat procesorul Nuclun, care s-a dovedit un eșec din aproape orice punct de vedere.

LG, însă, nu vrea să renunțe la ideea de a avea propriul procesor, iar cele mai noi zvonuri apărute în Coreea vorbesc despre o colaborare cu Intel. Discuțiile ar fi început anul acesta, iar cei doi giganți ar fi dat startul deja procesului de dezvoltare. Din păcate, zvonurile nu furnizează informații în legătură cu numele procesorului.

Mai exact, nu putem ști dacă este vorba despre o nouă serie sau despre un urmaș al lui Nuclun. Cât despre tehnologia folosită, LG ar putea folosi unul din două procese de fabricație: pe 16 nanometri sau pe 14 nanometri. După cum am menționat, în absența unei confirmări oficiale, acestea sunt doar zvonuri pentru moment.