01 oct. 2015 | 12:40

LG a lansat un telefon premium cu două ecrane

ACTUALITATE
LG a lansat un telefon premium cu două ecrane

Pe lângă noul Watch Urbane, coreenii de la LG au introdus și phablet-ul V10, dotat cu două camere frontale.

În urmă cu câteva zile, vă spuneam că LG urmează să facă un anunț important în cadrul unui eveniment important desfășurat în New York. Era vorba despre un nou smartphone, care are urma să beneficieze de un ticker, plasat deasupra ecranului, și de două camere foto frontale. Ceea ce nu știm atunci era faptul că LG va folosi numai materiale de calitate în construcție acestui smartphone. Conform site-ului Verge, LG a optat de această dată pentru oțel inoxidabil și silicon, renunțând complet la plastic.

De asemenea, telefonul include un ecran standard, care nu prezintă curbura celui de pe LG G4. Acesta are o dimensiune de 5,7 inci și suportă o rezoluție QHD. După cum ne așteptam, LG a inclus un al doilea display deasupra celui de 5,7 inci (denumit ”ticker”), cu o diagonală de 2,1 inci. Având o rezoluție de 1.040 x 160 de pixeli, acesta prezintă același număr de pixeli pe inch ca display-ul principal: 513.

[related]

Când ecranul mare este închis, ticker-ul poate afișa vremea, nivelul bateriei și ora și data. Când ecranul este deschis, ticker-ul poate fi folosit pentru a lansa aplicații mai rapid, pentru a vedea notificări și pentru a accesa agenda. În rest, lista de specificații include 4GB RAM, o baterie de 3.000mAh (care poate fi înlocuită), o cameră principală de 16 megapixeli și două secundare de câte 5 megapixeli.

LG V10 va fi disponibil doar într-o variantă cu 64GB pentru stocarea datelor, însă va include și un slot microSD, care va accepta carduri de până la 2TB. Pentru început, acesta va fi lansat doar în Coreea de Sud, urmând a debuta în Statele Unite, China și alte câteva state în viitorul apropiat.