15 dec. 2015 | 13:51

L-au transformat în dronă și pe R2-D2

ACTUALITATE
L-au transformat în dronă și pe R2-D2

Interesul pentru Star Wars a explodat în ultimul an, iar fanii popularei serii găsesc noi mijloace prin care să-și manifeste entuziasmul, inclusiv transformându-l pe R2-D2 într-o dronă.

Mai sunt doar câteva zile până la premiera mondială a noului Star Wars The Force Awakens, iar pe internet apar zilnic noi zvonuri despre noul film. Fanii, încearcă și ei să iasă în evidență cu tot felul de proiecte menite să ateste entuziasmul lor pentru personajele create de George Lucas.

În acest caz particular este vorba de R2-D2, mai precis, este vorba de micuțul roboțel transformat în dronă de un fan. În contextul în care au fost și în filmul original câteva momente în care R2-D2 a zburat, creația nu este neapărat absurdă. În plus, a făcut o treabă foarte bună în a entuziasma un grup de fani în cadrul unei expoziții de drone desfășurate zilele trecute la Los Angeles.

Pentru ca asocierea cu R2-D2 să nu fie doar de ordin estetic, robotul transformat în dronă are capul mobil, e dotat cu lumini menite să ilustreze un jetpack, iar prin intermediul unei boxe reușește să fluiere și să scoată aceleași sunete precum R2-D2 pe care îl cunoaștem cu toții. În definitiv, de la distanță pare veritabil, iar asta e cel mai important.

Din păcate, cum era de așteptat, această creație este unicat și nu se comercializează. A fost realizată de videograful aerial Donny Melara în colaborare cu firma de videografie aerială din Los Angeles Air Cam Shots. Porecla asociată proiectului este Arturo, numele de R2-D2 venind probabil la pachet cu costuri de licențiere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele